Marţi, 23 aprilie 2024 - 1:23:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ştii cu cine va juca Petrolul în Europa League?


24 iunie 2013

"Lupii galbeni" şi-au aflat adversarii din turul 2 al Europa League.

Petrolul  Ploieşti va juca cu câştigătoarea partidei dintre Vikingur (Insulele Feroe)  şi Inter Turku ( Finlanda). Partida tur se va juca la Ploieşti pe 18 iulie, iar returul pe 25 iulie în Insulele Feroe sau în Finlanda.

 

Cine sunt cele două adversare ale “lupilor”.

 

Vikingur Gota ( Insulele Feroe )

 

Clubul s-a înfiinţat  în anul 2008, după fuziunea dintre GI Gota şi Liervik IF. A câştigat  Cupa Insulelor Faroe (2009 şi 2012 ).

În ediţia 2010-2011 a Europa League a fost eliminată în turul doi preliminar de Besiktas ( 0-3 şi 0-4), iar în ediţia trecută  a fost “spulberată ” în primul tur preliminar, (  0-6 şi 0-4) de  Gomel (din Belarus).

 

Inter Turku

 

Clubul finladez a fost  fondat în 1990. În 2008,a fost campioan[ naţională, iar în 2009  a câştigat Cupa Finlandei.  Ediţia trecută a fost vicecampioană.

Are în lot şase jucători străini: Tamaş Gruborovics(Ungaria), Pim Bouwman (Olanda), Irakli Sirbiladze (Georgia), Guy Gnabouyou (Franţa), precum şi un fundaş senegalez, Babacar Diallo( Senegal).

 Antrenorul celor de la Inter Turku  este olandezul Job Dragtsma.

 

În Liga Campionilor, Steaua Bucureşti va juca cu Vardar Skopje, campioana Macedoniei, asta în cazul în care decizia UEFA va fi favorabilă campioanei României.

În Europa League, Pandurii Târgu Jiu va întâlni câştigătoarea dintre Balla Town (Ţara Galilor) - Levadia Talinn (Estonia).

Astra Giurgiu va evolua împotriva celor de la Domzale în primul tur preliminar al Europa League. Primul meci este în Slovenia. Partida tur se va disputa pe 4 iulie, returul este programat o săptămână mai târziu.

Dacă se califică în turul secund, Astra va evolua împotriva ciprioţilor de la Omonia Nicosia.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro