Vineri, 19 aprilie 2024 - 11:28:49
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Djokovic şi numai el


21 martie 2016

Foto: www.flickr.com

Novak Djokovic a câştigat, duminică noapte, turneul de la Indian Wells într-o manieră care spune multe despre nivelul la care se află în prezent. Liderul mondial l-a învins pe Milos Raonic în minimum de seturi, 6-2, 6-0, anulând practic printr-o anticipaţie extraordinară serviciul terifiant al jucătorului care măsoară 1,96 metri. Canadianul care se află acum pe locul 12 în clasamentul ATP fusese redutabil pe propriul serviciu până în finală, când s-a izbit de zidul Djokovic. Tenismanul în vârstă de 28 de ani a demonstrat încă o dată că „joacă într-o ligă a lui”, după cum inspirat spunea recent jucătorul australian Bernard Tomic.

De mai bine de un an, Djokovic a ajuns de fiecare dată în finală la toate turneele la care a participat, excepţie făcând turneul de la Dubai, de luna trecută, când s-a oprit în sferturi, fiind învins de o infecţie la ochi. Împătimiţii de pariuri sportive care au mizat pe sârb în această perioadă sunt la fel de fericiţi ca fanii liderului ATP. În tenisul msculin, victoria a devenit sinonimă cu Nole. Nimeni nu-i stă în cale, iar faptul că mai pierde din când în când în faţa lui Roger Federer sau a lui Stan Wawrinka nu-i modifică alura de zeu pe care o are în momentul de faţă. Când sârbul intră pe teren, singura întrebare pe care poţi s-o pui este în cât timp va câştiga. La Indian Wells, Djokovic l-a învins pentru a şasea oară la rând pe marele său rival Rafael Nadal. Cea mai mare rivalitate din istoria tenisului – cei doi s-au întâlnit de 48 de ori până acum – tinde să se transforme într-o joacă de-a şoarecele cu pisica. Nadal este salvat deocamdată de trecut – scorul la general este de 25-23 pentru sârb -, dar dacă lucrurile vor evolua pe aceeaşi linie, palmaresul lui Djokovic în partidele directe se va îmbunătăţi considerabil. Liderul mondial l-a egalat pe Nadal în clasamentul jucătorilor cu cele mai multe turnee Masters câştigate – 27. Federer ocupă abia locul 3, cu 24 de astfel de titluri, iar elvetianul are şase ani în plus faţă de sârb.

E clar că circuitul ATP va avea o problemă destul de mare dacă Djokovic va câştiga aproape toate turneele la care va lua parte, întrucât se duce farmecul imprevizibilului. Fără imprevizibil, tenisul masculin va fi doar o dictatură care ucide competiţia. Evident că nu este vina lui Djokovic că e prea bun, însă cert e că e nevoie de ceva care să-l facă mai pământean. Cum garda veche formată din Federer, Murray şi Nadal pare incapabilă să-l oprească din marşul triumfal, e clar că ATP ar trebui să-i motiveze mai mult pe jucătorii noului val. Dintre aceştia, se remarcă în mod deosebit austriacul Dominic Thiem şi germanul în vârstă de doar 18 ani, Alexander Zverev, despre care Nadal spunea recent că va fi noul număr 1 mondial. Alături de aceştia, mai sunt jucători ca Nick Kyrgios, Jack Sock, Bernard Tomic, Milos Raonic sau Grigor Dimitrov care pot pune în viitor stăpânire pe Top 10. Care dintre ei va intra, însă, în liga lui Djokovic?

 

 

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro