Marţi, 19 martie 2024 - 5:04:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Problemele pe care le va întâmpina Contra la Getafe


11 martie 2014

Cosmin Contra a oferit cea mai mare bombă a săptămânii în fotbalul românesc, după ce a lăsat-o pe Petrolul Ploieşti pentru a semna cu formaţia spaniolă Getafe. "Guriţă" va prelua postul lăsat liber după demiterea lui Luis Garcia şi va avea ca misiune salvarea echipei de la retrogradare.

Cotidianul spaniol Marca a prezentat pe larg situaţia critică de la Getafe şi a lansat câteva întrebări referitoare la criza care a cuprins clubul, după apunerea generaţiei în care Contra activa ca jucător pentru spanioli.

1. Politica greşită de transferuri
Getafe s-a transformat dintr-o adevărată fabrică de talente (Gabi, Albiol, De la Red, Pablo Hernandez, Riki) într-un "cimitir" de veterani, precum Lafita, Juan Rodriguez, Roberto Lago, Lacen, Lopo, Guiza. După încasarea a mai multe milioane de euro din transferuri, formaţia de la periferia Madridului a devenit extrem de comodă, neavând presiunea lipsei banilor.

2. Vestiarul nu are un lider
După retragerea lui David Belenguer, în 2010, Getafe a rămas fără un căpitan, în adevăratul sens al cuvântului. Din acel moment, antrenorii care au condus echipa (Michel şi Luis Garcia) s-au simţit singuri.

3. Planificare greşită pe posturi
Echipa este incompletă, fără jucători care să facă diferenţa în niciunul dintre compartimente. Asta, din cauza campaniei neinspirate de achiziţii, care îl numără şi pe românul Ciprian Marica. Potrivit celor de la Marca, singura achiziţie care s-a ridicat la nivelul pretenţiilor a fost Lisandro.

4. Echipă supraevaluată
Mai mulţi fotbalişti din lotul lui Getafe câştigă în acest moment peste un milion de euro, însă doar trei dintre aceştia, Moya, Lisandro şi Mosquera, au demonstrat până acum că merită aceşti bani.

5. Stadionul Colloseum este din ce în ce mai gol
Asistenţa de pe stadionul lui Getafe s-a diminuat tot mai mult în ultimii ani, însă nu doar din pricina rezultatelor. Potrivit Marca, de vină este şi lăcomia şefilor clubului, care pun preţuri prohibitive la bilete. Dacă în mod normal un tichet costă între 30 şi 70 de euro, la meciurile cu Barcelona sau Real Madrid acestea se dublează. În plus, nici metodele de promovare adoptate de oficialii lui Getafe nu sunt cele mai potrivite. Spre exemplu, la meciul cu Granada, suporterii vor putea plăti două bilete la preţ de unul, însă numai dacă vor face în prealabil cumpărături de 50 de euro în magazinul clubului.

6. Luis Garcia nu a găsit soluţii
Antrenorul demis al lui Getafe a fost în mandatul său mai aproape de cupele europene decât de retrogradare, însă atunci când a intrat în criză, nu s-a mai putut face înţeles de către echipă. Ce-i drept, nici jucătorii importanţi nu au fost în stare să îl ajute în vreun fel, inconvenient de care s-ar putea lovi şi Contra.

7. Nu sunt bani
Controlul financiar realizat de autorităţile spaniole la Getafe a relevat faptul că formaţia de la marginea Madridului suferă la capitolul lichidităţi.

8. Dezbinarea
Preşedintele nu crede în antrenor, antrenorul nu crede în jucători şi jucătorii nu mai cred în banca tehnică. Între timp, suporterii nu mai cred în nimeni...

9. Un proiect ezitant
Potrivit Marca, preşedintele Angel Torres a renunţat demult să mai aibă încredere în Luis Garcia, fapt pentru care a şi început discuţiile cu Cosmin Contra de mai multe luni. Antrenorul avea însă o clauză de un milion de euro în cazul în care ar fi fost destituit, astfel că şi şeful grupării spaniole a ezitat să ia o măsură în privinţa acestuia. Totuşi, cei de la Marca se întreabă: "De ce nu a fost demis mai devreme Luis Garcia şi adus Contra în locul lui dacă Torres tot nu avea încredere în el?"

10. Teama de autocritică
Preşedintele Angel Torres nu a fost alături de Luis Garcia în ziua plecării acestuia, semn că autocritica nu este unul dintre lucrurile pe care şeful lui Getafe le poate suporta prea uşor.

 

Sursa: ProSport.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro