Duminică, 29 ianuarie 2023 - 2:05:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Simona Halep s-a calificat în semifinale la Roma, după ce a învins-o pe Alexandra Dulgheru


16 mai 2015

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 2 WTA, a învins-o, vineri, cu scorul de 6-1, 6-0, pe Alexandra Dulgheru, locul 72 WTA, sportivă venită din calificări, şi a acces în semifinalele turneului de categorie Premier 5 de la Roma.

Vizibil obosită după cele cinci meciuri disputate anterior la competiţia de la Foro Italico, totalizând aproape zece ore de joc, Dulgheru a opus o palidă rezistenţă Simonei Halep, care a disputat doar două partide de simplu, de câte o oră, până în sferturi, plus două de dublu. Jucătoarea din Constanţa a fost agresivă încă de la începutul meciului, şi-a plimbat mult adversara pe linia de fund a terenului şi finalizat de multe ori spectaculos, nelăsându-i nicio şansă Alexandrei Dulgheru. De la scorul de 1-1, după ce ambele sportive şi-au fructificat serviciul, a urmat un monolog al Simonei Halep, de 11 ghemuri câştigate la rând, ce a pus capăt duelului românesc din sferturile competiţiei italiene în 56 de minute.

Halep va juca în faza următoare, sâmbătă, cu Carla Suarez Navarro (Spania), locul 10 WTA

Calificarea în semifinale la Roma este recompensată cu 99.870 de euro şi 350 de puncte WTA.

Accederea în sferturile de finală ale competiţiei de la Foro Italico este premiată cu 46.000 de euro. Dulgheru va primi şi 220 de puncte WTA.

Simona Halep şi-a egalat, astfel, cea mai bună performanţă la competiţie italiană, calificarea în penultimul act al turneului, la ediţia din 2013, când a fost eliminată în această fază de Serena Williams, scor 6-3, 6-0.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 27 ianuarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro