Marţi, 23 aprilie 2024 - 5:02:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Horia Tecău este dublu-semifinalist la Roland Garros


3 iunie 2015

Horia Tecău, jucătorul român specializat în jocul de dublu, va disputa două semifinale la Roland Garros, al doilea turneu de Grand Slam al anului.

După ce s-a calificat în penultimul act la dublu-mixt, unde face pereche cu slovena Katarina Srebotnik, Horia Tecău (30 de ani) a făcut pasul şi către semifinalele de la dublu masculin, unde îl are coleg pe olandezul Jean-Julien Rojer.

Duetul româno-olandez, cap de serie 5 la Paris, s-a impus în faţa nord-americanilor Vasek Pospisil (Canada) ş Jack Sock (SUA) cu un dublu 6-3. Adversarii, care erau creditaţi cu a doua şansă la victoria finală, nu au reuşit să le facă faţă lui Tecău şi Rojer, care bifează a doua semifinală de Grand Slam a anului, după cea de la Australian Open, şi prima din carieră la Roland Garros.

În meciul decisiv pentru finală, duo-ul Tecău-Rojer va încrucişa rachetele cu perechea Ivan Dodig (Croaţia) / Marcelo Melo (Brazilia), a treia favorită pe zgura din capitala Franţei.

Horia Tecău ţinteşte prima sa finală de Grand Slam după cele trei pierdute la rând la Wimbledon (2010-2012), alături de suedezul Robert Lindstedt.

La dublu mixt, el şi partenera sa din Slovenia încă îşi aşteaptă adversarii din semifinale. Dacă va reuşi să se impună aici, Horia va bifa al doilea titlu major din carieră.

Primul a fost obţinut alături de americanca Bethanie Mattek-Sands, pe cimentul de la Melbourne, în urmă cu trei ani. Tecău a mai pierdut o finală la Australian Open, alături de indianca Sania Mirza, în 2014.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro