Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 10:58:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liverpool confirmă aşteptările în Europa League: Formaţia lui Klopp are cele mai mari şanse la câştigarea trofeului


20 octombrie 2023

 

Liverpool a fost nevoită să se mulţumească doar cu o prezenţă în Europa League în acest sezon, însă tratează cu respect această competiţie. În primele două runde din faza grupelor, Liverpool a obţinut două victorii fără emoţii şi îşi confirmă statutul de favorită.

"Cormoranii" au avut un ultim sezon slab în Premier League, astfel că au ratat prezenţa în Champions League. Jurgen Klopp a anunţat însă că formaţia sa va trata cu seriozitate maximă Europa League, iar acest lucru s-a întâmplat în primele două etape din Grupa E.

În runda inaugurală, Liverpool s-a impus cu 3-1 în deplasare la LASK Linz, după ce a întors rezultatul în partea secundă. Apoi, "cormoranii" nu au avut emoţii cu Union Saint-Gilloise şi au câştigat cu 2-0 pe teren propriu. Pentru Liverpool urmează meciul de pe 26 octombrie, tot pe teren propriu contra celor de la Toulouse, echipa de pe locul secund, cu 4 puncte. O victorie o va califica în proporţie de 99% pe Liverpool în fazele eliminatorii. 

 

Fiind o echipă de un nivel superior, Liverpool este favorită în Europa League. La casele de pariuri ce oferă cote antepost, Liverpool are cota 3.75 să câştige trofeul, în timp ce celelalte echipe au şanse considerabil mai mici, deşi în competiţie sunt şi alte nume grele. AS Roma are cota 13.00, Brighton are cota 14.00, iar Atalanta şi Bayer Leverkusen au cota 15.00.

Jurgen Klopp ţinteşte finala Europa League

Antrenorul lui FC Liverpool, Jurgen Klopp, a anunţat că obiectivul echipei sale din acest sezon este calificarea în finala Europa League. El a cerut seriozitate maximă şi pentru următoarele partide, chiar dacă Liverpool a arătat că este cu mult peste adversarele sale.

"În primul rând, cred că toţi trebuie să ne asigurăm că respectăm competiţia în modul corect, că ne respectăm adversarii. Oriunde vom merge, va fi un meci uriaş pentru adversari. Va fi la fel ca în Champions League. Noi vrem să mergem cât mai departe posibil. Mi-ar plăcea să ajungem în finală, evident, dar nu ştiu dacă vom putea face asta pentru că vor fi multe echipe fantastice în calea noastră, aşa trebuie să ne asigurăm că suntem la cel mai înalt nivel", a spus antrenorul Jurgen Klopp.

În măsura în care Liverpool îşi va asigura cât mai repede calificarea în fazele eliminatorii, Klopp a anunţat că se gândeşte deja să promoveze câţiva jucători din academie, aşa cum s-a mai întâmplat şi în trecut. "Avem talent real acolo, deci nu va fi un experiment. Nu îmi fac griji că nu vom putea face faţă pe mai multe fronturi în acest sezon", a afirmat Klopp, citat de Eurosport.com.

Liverpool a disputat ultima dată finala Europa League în 2016, când a fost învinsă de FC Sevilla. Din acea echipă, în lot nu se mai regăseşte niciun jucător. Jordan Henderson, Robert Firmino şi James Milner au părăsit în vară gruparea de pe Anfield Road.

Liverpool are un palmares impresionant la nivel continental

Liverpool este una dintre cele mai titrate echipe din fotbalul continental, iar palmaresul său vorbeşte de la sine. "Cormoranii" au câştigat de şase ori în istorie Champions League(Cupa Campionilor Europeni), în 1977, 1978, 1981, 1984, 2005 şi 2019. De asemenea, Liverpool a reuşit să câştige şi Cupa UEFA (actuala Europa League) de trei ori în istorie, în 1973, 1976 şi 2001. Liverpool se mai poate mândri cu patru Supercupe ale Europei şi cu un Campionat Mondial al Cluburilor.

Cotele publicate în acest articol pot suferi modificări în orice moment.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro