Marţi, 19 martie 2024 - 12:44:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Parteneriat pentru minifotbal


15 august 2013

Federaţia de Minifotbal din România a anunţat, într-un comunicat de presă remis, semnarea unui parteneriat de colaborare cu Asociaţia Fotbal de Stradă. Astfel, se creează în cadrul federaţiei un departament de integrare socială ce îşi propune promovarea minifotbalului ca un instrument de dezvoltare şi integrare socială şi de şanse egale, având în vedere funcţiile sociale, economice, educaţionale, culturale şi de recreere ale acestuia.

''Prin acest proiect, dorim să lărgim baza de selecţie şi să oferim posibilitatea cât mai multor oameni ai străzii să evolueze în această echipă naţională a României, să-i determinăm ca prin sport să renunţe la consumul de alcool şi droguri şi chiar mai mult, să-i integrăm în cadrul echipelor de minifotbal de la nivel local şi astfel să-i sprijinim în găsirea unui loc de muncă, într-un demers unitar de reintegrare socială a semenilor noştri'', a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei de Minifotbal din România şi al European Minifootball Federation, potrivit comunicatului de presă.

Asociaţia Fotbal de Stradă este cea care realizează în prezent selecţia echipei naţionale pentru Homeless World Cup. Naţionala formată din oameni ai străzii a participat până acum la cinci Campionate Mondiale, iar anul acesta a câştigat, la Munchen, primul titlu european. În România, Cătălin Măruţă este ambasador Homless World Cup şi un real susţinător al acestui demers.

Echipa naţională a României, formată exclusiv din oameni ai străzii, va participa la cea de a XI-a ediţie a Homeless World Cup, care va avea loc la Poznan, Polonia, în perioada 10 - 18 august. ''Acesta este un proiect pilot, pe care dorim să-l extindem şi la nivel european, prin faptul că, statistic, cei mai mulţi dintre jucătorii selecţionaţi în această echipă naţională se reîntorc în stradă. De aceea, este de datoria noastră să reflectăm şi să cooperăm, să avem un comportament uman care să conducă la schimbări în căutarea a ceea ce este mai bine pentru societatea noastră'', a adăugat Răzvan Burleanu.

Reamintim că la Ploieşti, Federaţia Naţională de Minifotbal va construi una dintre cele mai moderne baze de minifotbal, investiţia ridicându-se la peste 40.000 de euro. Cea care a reuşit să convingă federaţia să investească la Ploieşti a fost campioana mondială Corina Ungureanu, în prezent consilierul pe probleme sportive al primarului Iulian Bădescu.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro