Joi, 28 martie 2024 - 2:12:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep, eşec în finala la Roland Garros


11 iunie 2017

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, ratând primul titlu de Grand Slam din carieră, cât şi şansa de a urca pe primul loc în clasamentul mondial.

Sub un soare puternic, Simona Halep a făcut un meci bun pe zgura pariziană, însă nu a fost de ajuns pentru a o răpune şi pe suprinzătoarea Jelena Ostapenko (locul 47 în lume), letona impunându-se în trei seturi spectaculoase, scor 4-6, 6-4, 6-3.

Dacă ar fi câştigat, Simona Halep ar fi devenit liderul ierarhiei mondială WTA. Va fi, însă, foarte aproape de primul loc, ocupat încă de Angelique Kerber (Germania), campioana de la Australian Open.

Tânăra Ostapenko a avut nevoie de doar două minute şi patru puncte pentru a reuşi primul break al meciului. Letona de doar 20 de ani a lovit cu încrederea unei mari speranţe a tenisului mondial, însă Simona s-a adaptat imediat condiţiilor de joc şi a reuşit rebreak-ul.

Halep, care câştigase 18 din cele 20 de meciuri jucate pe zgură în acest sezon, a trecut pentru prima oară la conducerea scorului printr-un game ”alb” pe propriul serviciu. Debutul primului set a fost un adevărat carusel. Ostapenko a condus cu 3-2, înainte ca Halep să revină la ”timonă”: 4-3!

După alte două game-uri încinse, Simona a reuşit să se menţină la conducerea scorului, 5-4, iar pumnii strânşi ai antrenorului Darren Cahill au evidenţiat, dacă mai era nevoie, importanţa punctelor câştigate de româncă.

Halep a preferat să aştepte erorile ofensivei Ostapenko, a arătat maturitate în joc, iar paşii greşiţi făcuţi în finala cu Maria Şarapova, din urmă cu trei ani, au fost evitaţi în primul set, pe care constănţeanca l-a câştigat cu 6-4, după aproape 40 de minute de tenis inteligent. Simona Halep a făcut doar două erori neforţate, faţă de 23 ale letonei.

Simona a revenit de la 0-40 în game-ul de debut al manşei secunde. Ostapenko şi-a pierdut apoi serviciul, arătând şi primele semne de frustrare. Părea să fie începutul sfârşitului pentru tânăra din Letonia, copleşită parcă de importanţa momentului, cu toate că, în drumul ei spre finala de la Roland Garros, a învins campioane precum Caroline Wozniacki, Monica Puig sau Samantha Stosur.

Ostapenko a reuşit, însă, o spectaculoasă ”revoluţie” pe tabela de marcaj. A salvat două mingi de break la 0-3, înainte de a lega patru game-uri consecutive, într-o demonstraţie splendidă de tenis curajos, fără teamă şi presiune. Letona i-a oferit româncei o şansă de a reveni în set, oferind-ui Simonei un break prin multiple erori neforţate (4-4), dar Halep nu a putut face faţă bombardamentului ce a urmat şi a cedat cu 4-6.

În ”decisiv”, Halep a fost mai ofensivă în primele game-uri, după ce tactica de aşteptare a fost demontată de Ostapenko în manşa secundă, când românca a petrecut doar 1% din timpul de joc în faţa liniei de fund.

Simona s-a desprins la 3-1, însă letona a revenit în forţă, a egalat la trei, iar apoi a preluat conducerea cu o minge extrem de norocoasă. Letona s-a desprins apoi la 5-3 şi a câştigat trofeul, primul din carieră, la prima minge de meci.

Ostapenko este prima jucătoare care nu este cotată printre favorite care cucereşte titlul de la Roland Garros din 1979. Tânăra de 20 de ani este cu 2,1 milioane de euro mai bogată, în timp ce Simona va trebui să fie mulţimită cu un cec de 1 milion de euro.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro