Marţi, 19 martie 2024 - 10:53:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


U Cluj vs Petrolul! Clujenii au schimbat tot stafful de conducere, de la Ploieşti nu pleacă nimeni!


13 iulie 2019

Sezonul trecut al Ligii a 2 a ar fi trebuit să propulseze în primul eşalon fotbalistic două echipe de tradiţie: U Cluj şi Petrolul Ploieşti. Dar cum socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea din târg ambele formaţii au ratat obiectivul, în Liga 1 promovând Academica Clinceni (o echipă necunoscută, fără suporteri care a cheltuit doar 500.000 de euro pentru promovare) şi Chindia Târgovişte (echipa din judeţul vecin, stafful acestora având un comportament ciudat la meciul cu Petrolul: atunci suporterilor Lupilor Galbeni li s-a acordat un număr mic de bilete, iar pe stadion s-a intrat doar cu...buletin de Târgovişte. În schimb, autorităţile ploieştene au fost generoase şi au acceptat ca Chindia să dispute meciurile de acasă pe stadionul Ilie Oană !!!!)

Dacă Petrolul s-a clasat pe locul 4, U Cluj a disputat barajul pentru promovarea în Liga 1 cu  FC Hermannstadt. Clujenii au luat bătaie acasă cu 0-2, dar au reuşit să îi bată pe sibieni în deplasare, cu 1-0.

Dacă analizăm situaţia celor două echipe observăm de fapt, diferenţa de abordare dintre Ardeal şi Regat.

Conform legilor nescrise din fotbal, ratarea promovării ar fi trebuit să însemne demisia de onoare sau demiterea întregii conduceri a Petrolului. Ca o dovadă a caracterului, ar fi fost logic ca şefii Lupilor Galbeni să îşi prezinte public scuze suporterilor şi să îşi anunţe demisiile. În lipsa demisiilor, finanţatorul Veolia ar fi trebuit să anunţe demiterea tuturor. Cum nu s-a întâmplat acest lucru, au apărut controversele legate de suma de 2 milioane de euro, cheltuită pentru clasarea pe...locul 4....Iar în acest caz se vorbeşte despre...."contabilitatea" clubului şi despre faptul că anumite matrapazlâncuri trebuie ascunse, iar acesta ar fi motivul pentru care toată lumea a rămas pe loc!

În schimb, la rivalii de la U Cluj toţi şefii au plecat.

Ovidiu Sabău a demisionat din funcţia de preşedinte al clubului. Antrenorul Bogdan Lobonţ a fost demis, la fel şi antrenorul secund Adrian Iencsi. Aurelian Băbuţan, directorul sportiv şi în acelaşi timp delegatul echipei a demisionat şi el. Astfel, eşecul promovării a fost asumat de întreaga conducere, neexistând discuţii că....ăla nu e vinovat, celălalt era doar un...executant.

Dar este doar o diferenţă de caracter şi de onoare, cuvinte pe care cei de la Ploieşti nu prea le au în vocabular şi nu le înţeleg sub nicio formă.

Dar ne întrebăm, dacă cei de la Cluj au plecat toţi, deşi au jucat barajul, iar cei de la Petrolul s-au pitit sub aripa lui Mădălin Mihailovici, luând poziţia struţului, cine are caracter?

În final, nu puteam să nu scriem despre senzaţionalul amical al celor de la Universitatea Cluj. Clujenii au fost învinşi cu scorul de 5-0
de campioana Greciei, PAOK Salonic, într-un meci amical organizat în cadrul festivităţilor ce marchează 100 de ani de la înfiinţarea clubului Şepcilor Roşii.

Scorul nu ar trebui să le dea vise ploieştenilor, pentru că PAOK nu este SR Braşov, iar clujenii au cam acelaşi lot şi în acest an, fiind din start favoriţi la lupta pentru locul 1.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro