Vineri, 3 februarie 2023 - 5:38:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Un român în trupa Cirque du Soleil


19 februarie 2012

orzataGimnastul român Rareş Orzaţă, care evoluează în spectacolul „Love" al trupei Cirque du Soleil, în Las Vegas, va fi prezentat telespectatorilor într-o ediţie specială a emisiunii „Români de succes", sâmbătă, de la ora 17.15, la Pro TV International, potrivit unui comunicat al postului TV.

Sâmbătă, de la ora 17.15, românii din întreaga lume au ocazia să îl cunoască la emisiunea „Români de succes" pe unul dintre românii care cu siguranţă îi vor face mândri. Este vorba despre Rareş Orzaţă, fost campion mondial, vicecampion european şi cel mai bine clasat gimnast român din istorie la proba de individual compus a Jocurilor Olimpice de la Sydney şi care în prezent evoluează în spectacolul „Love", cea mai nouă producţie „Cirque du Soleil".

Pro TV International difuzează în premieră un material şi un interviu în exclusivitate, realizate de Cabral, prezentatorul emisiunii „Poveştiri de noapte", care a însoţit echipa Pro TV International şi a fost maestru de ceremonii la Campionatul Românesc de Fotbal din Las Vegas.

Cabral a stat de vorbă cu celebrul gimnast, iar această ediţie „Români de success" îi este dedicată lui Rareş ca un cadou de ziua lui, pentru că pe 16 februarie el a împlinit 35 de ani.

„Love" este un spectacol gigant, care se joacă de cinci ori pe săptămână la Mirage Casino din Las Vegas, şi unul dintre cele mai scumpe show-uri din istoria „Cirque du Soleil". Numai drepturile de autor pentru folosirea melodiilor interpretate de The Beatles costă 300 de milioane de dolari. Sunt folosite nu mai puţin de 120 de piese, într-un spectacol care se joacă de 5 ani, cu un mare succes la public, iar Rareş Orzaţă este unul dintre pilonii principali ai spectacolului care se joacă de ani de zile cu casa închisă.

Fostul gimnast braşovean a ajuns peste ocean în 2002, plecat dintr-o Românie care nu îi dădea prea multe variante să reuşească. După cum a declarat chiar el pentru Pro TV International „la Cirque du Solei, angajările nu se fac prea uşor". „Ca să intri în echipă, trebuie să treci teste severe şi nici după ce ai fost acceptat nu ai viaţă uşoară, pentru că la fiecare şase luni se dau alte teste, iar dacă nu eşti în formă maximă ajungi în stradă. Circul îşi permite să angajeze tot ce e mai bun pe piaţă: cei mai buni acrobaţi, cei mai buni patinatori, cei mai buni săritori la trambulină", spune românul.

Cei care vor urmări această ediţie „Români de success" vor afla că Rareş Orzaţă repetă fiecare detaliu din spectacol de sute de ori alături de colegii săi, printre care sunt şi alţi români. În faţa publicului, totul trebuie să arate impecabil. Un minut pe scenă are în spate luni de antrenamente. Însă acest efort merită, pentru că Rareş a fost felicitat chiar de Sir Paul McCartney şi de Ringo Starr la aniversarea spectacolului, care s-a ţinut pe platourile CNN. Şi alte vedete de la Hollywood sau foşti mari sportivi au fost impresionaţi de talentul „maestrului", aşa cum l-a numit Nadia Comăneci. De-a lungul anilor, Rareş a fost aplaudat la scena deschisă de Bruce Willis, Tom Hanks, Cher, Bon Jovi şi Jennifer Lopez, iar Tom Cruise a sărbătorit ziua de naştere a mamei sale la spectacolul „Love".

Cu toate că are o carieră la care mulţi sportivi visează, Rareş spune cu emoţie că cea mai mare realizare a sa este Diana, fiica lui, care s-a născut pe 1 decembrie, un semn, crede el, că nu trebuie să uite niciodată de unde a plecat.

În „Oraşul Norocului" trăiesc 20.000 de români într-o comunitate unită. Dintre ei face parte şi Rareş Orzaţă, căruia norocul i-a surâs din prima zi când a ajuns pe tărâm american şi a intrat în trupa Cirque du Soleil.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Duo_best_gaz

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook

Top articole
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 2 februarie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro