Joi, 18 aprilie 2024 - 10:46:50
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


“Lupii galbeni “au remizat sub Tâmpa


24 februarie 2014

În primul meci oficial al anului 2014, lupii au obţinut doar un egal în deplasarea de la Braşov, după un joc controlat de către gazări, dar şi după o greşeală de arbitraj, în minutul 90 + 2, arbitru Cristian Balaj acordând o lovitură de la 11 metri pentru gazde.

“Lupii galbeni “au început partida, în forţă, în minutul 2,  Guilherme, a şutat pe colţul scurt, însă Iacob a reţinut.

După ocazia mijlocaşului petrolist, jocul s-a “stins “până în minutul 39, atunci când Da Silva a reluat peste poartă, din 8 metri.

În minutul 44, braşovenii au rămas fără Aganovic, acesta a primit al doilea cartonaş galben, fiind eliminat o intrare prin alunecare la De Lucas.  În minutul 45 + 1, Mutu a executat perfect o lovitură liberă de la 30 de metri, dar portarul braşovenilor a avut o paradă providenţială, respingând mingea în corner.

Tot “lupii “au avut prima ocazie a reprizei secunde, în minutul 51, Zicu a inventat o execuţie “marca Ibrahimovic “, acesta reluând puţin peste poartă, cu calacaiul, după o centrare a lui De Lucas.

În minutul 60, arbitrul Balaj n-a văzut henţul din careu a lui Vagner, fundaşul “stegarilor”, făcându-şi avantaj cu mâna.

În minutul 68, Petrolul a deschis tabela, mijlocaşul “găzarilor “Ovidiu Hoban a deviat pe colţul lung, iar Madeiraincercand să respingă mingea în corner, a trimis-o în propia poartă.

1-0    pentru Petrolul, ploieştenii la acest scor continuând lupta pentru titlu.

Putea fi 2-0, dar în minutul 73, Mutu nu a găsit ţinta, după ce a tras în portarul advers, după o acţiune personală În minutul 87, Tamuz era să-şi încoroneze debutul în tricoul galben-albastru, printr-un gol, şutul acestuia a trecut milimetric pe lângă poarta braşovenilor.

“Şoc “

În minutul 90 + 2, Balaj şi-a intrat în rol, acesta dictând cu mare ususrinta un penalty pentru gazde, după un duel pentru minge între Geraldo şi Fonseca.

Ionescu a înscris, aducând braşovenilor un punct nemeritat.

 

FC Braşov – Petrolul 1-1

Marcatori: Ionescu (90+2-penalty) /Madeira (68-autogol)

FC Braşov: Iacob – Vagner, Machado, Leko, Ionescu (cpt) – Szekely, Mateiu, Aganovic, Da Silva (46 Madeira) – Surdu (64 Enceanu), Andrei Cristea (75 Fonseca). Antrenor: Cornel Ţălnar

Petrolul: Pecanha – Alcenat, Geraldo, Manasse, Guilherme – Hoban, De Lucas – Priso (69 Tamuz), Zicu (52 Albin), Morar (52 Fernandez) – Mutu (cpt). Antrenor: Cosmin Contra

Au arbitrat: Cristian Balaj (Baia Mare) – arbitru; Adrian Ghiunguleac (Bucureşti), Daniel Mituţi (Craiova) – asistenţi; Marian Balaci (Drobeta Turnu Severin), Marcel Bârsan (Bucureşti) – adiţionali

Observatori: Rodion Cămătaru (Craiova, LPF), Aron Huzu (Sibiu, FRF)

Mutu a primit un tablou din partea unui fan din Braşov

 

Înaintea meciului, decarul “lupilor a fost aşteptat de un pictor de biserici care i-a dăruit un portret.

Portretul îl înfăţişa pe Mutu în tricoul naţionalei, iar decarul Petrolului l-a primit cu mare plăcere, autorul rugându-l ca la finalul partidei să-i răsplătească efortul şi să-i ofere tricoul său, lucru care s-a şi întâmplat.

“Lupii galbeni “au făcut “legea “şi în tribune

 

Peste 1.000 de suporteri ploieşteni au făcut deplasarea la Braşov, aceştia au ajuns sub Tampa cu autobuze sau maşini personale, suporterii lupilor au dominat sonor şi numeric galeria gazdelor.

Cosmin Contra a luat ‘foc “după meci
 

"O primă repriză foarte proastă, din toate punctele de vedere, şi a doua repriză mai aproape de ceea ce vreau eu de la echipă. Am pierdut două puncte şi pentru noi campionatul s-a încheiat. Oricum nu ne băteam noi la campionat! Nu am ce să zic după egalul acesta. Am pierdut două puncte. Sunt singurul care zice că se teme de arbitraj şi s-a dovedit încă o dată că am dreptate.

Cunosc sistemul şi cei care au delegat şi dau ordine arbitrilor, care au ceva împotriva Petrolului, şi-au făcut datoria încă o dată. Nu dau vina pe arbitri pentru acest egal, dar au fost foarte multe anul acesta. Aveam convingerea, indiferent de arbitrul din seara aceasta, că ne vor aştepta la cotitură să nu câştigăm. S-a terminat campionatul. Nu că îmi făceam iluzii, dar ştiam că nu voi fi lăsat să mă bat la campionat.

Acum sunt 5 arbitri, 6 arbitri. Eu nu pot să mă lupt cu 6 arbitri! Cristi Balaj şi-a făcut datoria foarte bine şi îl felicit pe această cale. Ştie foarte bine să dea în momentele cheie deciziile. În minutul 93 a dat adiţionalul un penalty dintr-o chestie inventată de Deaconu, cel mai mare conducător al arbitrilor din România. Sunt foarte dezamăgit, cu atitudinea aceasta nu vom câştiga niciun meci. Sunt foarte dezamăgit de întreaga echipă. Îmi asum acest egal, e greşeala mea totală că nu am reuşit să-i montez mai bine pe băieţi şi să fac schimbările mai cu cap", a declarat Contra la finalul partidei, ÎN DIRECT la Digi Sport Special.

 

Foto: www.fcpetrolul.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro