Joi, 28 martie 2024 - 3:50:20
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep, învinsă, în turul al treilea, la Indian Wells


14 martie 2017

Simona Halep, cap de serie numărul 4 şi locul 4 WTA, a fost învinsă, luni, cu scorul de 6-3, 6-3, de Kristina Mladenovic (Franţa), favorită 28 şi poziţia 26 în ierarhia mondială, în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells (SUA).

Revenită pe teren, la Indian Wells, după mai bine de o lună de pauză, cauzată de o accidentare la genunchi, Halep a reuşit să treacă doar un tur în California. După o victorie destul de uşoară, în manşa a doua, cu croata Donna Vekici, românca a dat adevăratul test al condiţiei fizice şi formei sportive cu puternica Mladenovic. Însă examenul nu a fost unul favorabil Simonei Halep, care a arătat că nu este încă la un potenţial de top. Fără să impresioneze, Mladenovic şi-a făcut jocul obişnuit, oscilant uneori, şi s-a impus întâmpinând puţine probleme.

În primul set, Halep a reuşit să ţină pasul cu adversara sa cinci ghemuri. Un început echilibrat, cu ghemuri lungi pe serviciul franţuzoaicei, cu câteva execuţii din vremurile bune reuşite de Halep, dar şi cu greşeli comise uşor de rivala româncei.

Partida a început cu break pentru Halep şi a continuat cu un rebreak. La 2-2, Halep a câştigat din nou pe serviciul lui Mladenovic şi, din acel moment, sportiva română a început să arate un joc grăbit şi parcă resemnat în acelaşi timp. A încercat să scurteze punctele şi a greşit mingi uşoare, iar atunci când a intrat în duel, franţuzoaica a găsit forţa necesară şi unghiurile potrivite pentru a se impune. Astfel, Mladenovic a câştigat patru ghemuri la rând şi şi-a trecut setul pe tabelă cu 6-3, după 52 de minute.

În setul al doilea, Halep a câştigat primul ghem, pe serviciul propriu, însă le-a cedat pe următoarele trei la rând. La 2-3, antrenorul Darren Cahill a intrat pe teren şi i-a transmis, printre alte sfaturi tehnice, că trebuie în principal să-şi menajeze genunchiul afectat. La 2-5, Halep a profitat de nesiguranţa jucătoarei adverse şi a mai punctat un break, dar a cedat imediat şi al doilea set, tot cu 3-6, după o oră şi 42 de minute de la start. În total, jucătoarea din Constanţa a fructificat, luni, trei din cele 22 de mingi de break avute, faţă de 6 din 12 pentru Mladenovic.

Anterior, Halep şi Mladenovic s-au mai întâlnit de trei ori, jucătoarea franceză impunându-se de două ori. Ultimul meci dintre cele două a avut loc în 2015, la Cincinnati, când Halep a câştigat, scor 7-5, 5-7, 6-4.

Accederea în turul trei la Indian Wells este recompensată cu 65 de puncte WTA şi 41.350 de dolari.

Simona Halep a obţinut titlul la Indian Wells în 2015, iar în 2016 a fost eliminată în sferturi. Ea va pierde cel puţin o poziţie în clasamentul WTA.

Dacă nu va avea probleme fizice, Halep va participa la turneul de la Miami (21 martie - 2 aprilie), tot de categorie Premier Mandatory, unde are de apărat de asemenea un sfert de finală.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro