Vineri, 29 martie 2024 - 2:22:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Astăzi încep oficial Jocurile Olimpice


27 iulie 2012


olimpiceJocurile Olimpice de la Londra încep astăzi, 27 iulie, cu ceremonia de deschidere. Peste 10.000 de atleţi vor participa la JO 2012, ei concurând în 302 evenimente sportive de la 26 de sporturi.

Este pentru a treia oară când Olimpiada este organizată la Londra, iar sloganul acestei campanii este "Inspire a generation" (Inspiră o generaţie).

Jocurile Olimpice au un buget de 9,3 miliarde de lire sterline.

Ceremonia de deschidere, în prezenţa a 80.000 de spectatori şi sub privirile a miliarde de telespectatori, a fost încredinţată lui Danny Boyle, regizorul filmului "Slumdog Millionaire" (Vagabondul milionar), recompensat cu opt premii Oscar. Apoi, vor intra în arenă cei 10.500 de sportivi, originari din 204 de ţări.

Delegaţia României va fi condusă de tenismenul Horia Tecau.

120 de şefi de stat şi de guvern vor asista la eveniment. Din partea României va fi prezent premierul Victor Ponta.

Regina Marii Britanii va deschide Olimpiada după o recepţie organizată la Buckingham în onoarea conducătorilor străini prezenţi la eveniment. Prinţul William, soţia sa Kate, prinţul Harry, prinţul Charles şi Camilla vor fi de asemenea prezenţi. Prima doamnă a SUA, Michelle Obama, va conduce delegaţia ţării sale.

Torta olimpică a ajuns şi ea la sfârşitul traseului. Flacără a făcut turul de onoare prin Londra şi trecut şi la Palatul Buckingham, unde i-au ieşit în întâmpinare Prinţul William, soţia sa Kate şi Prinţul Harry. Mii de oameni s-au strâns pe traseul tortei, să asiste la spectacol.

Torta a fost purtată şi de secretarul general al ONU, Ban Ki Moon. Flacără a trecut prin mai multe locuri emblematice din Londra, precum Catedrala Sfântul Paul şi Downing Street.

Premierul britanic, David Cameron, a vizitat parcul olimpic situat în estul Londrei, construit în numai trei ani. David Cameron a subliniat că prioritatea numărul 1 este să asigure o olimpiadă lipsită de incidente.

"Prioritatea numărul unu este să asigurăm siguranţa oamenilor. Am prezidat întâlnirile legate de probleme de securitate şi sunt încântat să spun că toate planurile, inclusiv cele de legate de intervenţiile de urgenţă, sunt în vigoare. Sunt mai multe trupe de poliţişti pe străzile şi cerul din Londra şi în apele Tamisei, iar acestea sunt susţinute de cele mai bune forţe armate din lume", a declarat premierul Mării, Britanii David Cameron.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro