Joi, 25 aprilie 2024 - 1:01:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victorie splendidă pentru Simona Halep la Stuttgart


23 aprilie 2015

Simona Halep a debutat la turneul de la Stuttgart cu un succes spectaculos scor 3-6, 6-1, 6-3, în faţa Garbinei Muguruza, revanşându-se pentru eşecul suferit în confruntarea din Fed Cup, cu Spania, la începutul sezonului.

Dacă la Galaţi, constănţeanca nu a făcut faţă bombardamentului comandat de tânăra Muguruza, a 20-a jucătoare a lumii câştigând sec, scor 6-4, 6-3, aseară, în Germania, Simona Halep a i-a dat o replică pe măsură talentatei sportive în vârstă de 21 de ani.

Iberica născută în Venezuela a început în forţă meciul, smulgând numeroase aplauze spectatorilor pentru evoluţia ei din primele game-uri. Şvabii au avut ce vedea aseară. Schimburi inteligente de mingi, raliuri puternice, dar şi de fineţe, însă prima jumătate de oră de joc n-a fost prea plăcută pentru jucătoarea din România, care a fost condusă încă din start, mai întâi cu 2-0, apoi cu 3-1, 4-2 şi 5-3.

Muguruza a lovit exact şi puternic, mai ales din spatele liniei de serviciu, şi a returnat eficient, reuşind încă un break în finalul primului set, pe care l-a câştigat meritat, cu scorul de 6-3.

Simona Halep a început greu şi manşa secundă, însă a găsit, treptat, slăbiciuni în jocul riscant al adversarei sale. Românca a reuşit primul break al setului, şi a revenit furtunos în meci, câştigând şase game-uri consecutive. 6-1 pentru Simona în setul doi, după o altă jumătate de oră de tenis, foarte diferită faţă de prima.

Muguruza s-a regrupat în decisiv, pe care l-a început cu un break convingător. Halep a recuperat handicapul în game-urile următoare, trecând în avantaj (3-2), după ce jucătoarea din Spania a condus cu 2-0.

Simona şi-a continuat revenirea splendidă, a pus presiune pe adversară, care a cedat, în cele din urmă, cu 6-3.  Este primul succes al româncei atât împotriva Muguruzei, cât şi la competiţia germană.

Turneul de la Stuttgart nu este unul bogat, deşi este patronat de o marcă de maşini extrem de scumpe. Învingătoarea de pe zgura din Porsche Arena va câştiga doar 124.000 de dolari, o sumă care poate fi obţinută doar prin calificarea în turul 3 la orice turneu de Grand Slam.

La Stuttgart, însă, motivaţiile sunt de altă natură. Pe lângă cele 470 de puncte WTA, care, în cazul Simonei Halep pot însemna redobândirea locului secund în clasamentul mondial, competiţia deschide sezonul pe suprafaţa roşie. Rusoiaca Maria Şarapova, a cărei poziţie e ameninţată de româncă, e stăpână de trei ani la acest turneu, unde n-a pierdut niciodată.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro