Marţi, 19 martie 2024 - 12:40:11
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Platini susţine în continuare ideea introducerii cartonaşului alb în fotbal


29 decembrie 2014

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi-a relansat, duminică, la Dubai, propunerea sa privind introducerea cartonaşului alb în fotbal, care să elimine temporar de pe teren un jucător, pentru a reduce utilizarea cartonaşului galben, informează Mediafax.

"Cartonaşul alb reduce tensiunea în raport cu utilizarea celor galbene şi roşii pe timpul meciurilor", a declarat fostul internaţional francez la deschiderea celei de-a noua ediţii a Conferinţei Internaţionale pentru Sport de la Dubai.

Arbitrul ar sancţiona astfel un jucător cu cartonaşul alb la primul avertisment, în loc să aştepte un al doilea avertisment pentru a-l sancţiona cu un cartonaş galben.

Totuşi, "trebuie să convingem FIFA", a adăugat Platini, forul internaţional fiind până în prezent destul de reticent vizavi de această propunere.
Francezul a mai pledat pentru fair-play pe stadioane şi le-a cerut jucătorilor să nu mai conteste deciziile arbitrilor pentru "a da un exemplu celor mai tineri".

Nu este pentru prima dată când Platini vorbeşte despre cartonaşul alb. Într-o carte apărută în octombrie, el s-a declarat în favoarea creării unui cartonaş alb care ar fi urmat de o eliminare temporară a jucătorului, o pauză de zece minute pe bancă.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro