Marţi, 19 martie 2024 - 5:22:25
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fără huligani pe stadioane


6 ianuarie 2012

violentaPreşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul privind promulgarea legii privind combaterea violenţei în sport, care înăspreşte pedepsele pentru recidiviştii care recurg la violenţă pe stadioane.


Administraţia Prezidenţială a informat, printr-un comunicat, că şeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive. Camera Deputaţilor, forul legislativ decizional, a aprobat, în 15 decembrie, cu 235 de voturi "pentru", un vot "împotrivă" şi două abţineri, propunerea legislativă a deputatului PDL Alin Trăşculescu privind combaterea violenţei în sport.

Potrivit legii firmele de pază pe stadioane trebuie să obţină avize, iar stuarzii trebuie să urmeze cursuri specializate.

Textul legislativ stabileşte, între altele, că "pătrunderea sau încercarea de pătrundere fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la un an şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la un an la 2 ani". Dacă intrarea pe suprafaţa de joc este însoţită sau urmată de acte de agresiune sau violenţă fizică, pedeapsa este închisoarea de la un an la 2 ani şi măsura interzicerii accesului la competiţiile sportive pe o perioadă de la 2 ani la 4 ani.

De asemenea, "confecţionarea, deţinerea, încercarea de a introduce, introducerea, folosirea sau orice altă operaţiune fără drept cu produse incendiare, materii explozive, inclusiv articole pirotehnice, indiferent de categorie, în incinta arenei sportive, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 2 ani la 5 ani".

Propunerea legislativă privind modificarea şi completarea legii 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi jocurilor sportive a fost respinsă de Senat în aprilie 2010, însă Camera Deputaţilor a fost for decizional.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Clinica Roua


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro