Miercuri, 24 aprilie 2024 - 1:01:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Schioarea canadiană Sarah Burke a încetat din viaţă, la 29 de ani


20 ianuarie 2012

Sarah_burkeSchioarea canadiană Sarah Burke, una dintre marile specialiste ale probei de half-pipe la stilul freestyle, a decedat într-un spital din Utah (Statele Unite), la zece zile după ce a suferit un grav accidentat în timpul unui antrenament.


Sportiva, în vârstă de 29 ani, a fost supusă unei intervenţii chirurgicale, săptămâna trecută, însă leziunile suferite la nivelul creierului s-au dovedit ireversibile, iar medicii nu i-au mai putut salva viaţa.
Cvadruplă câştigătoare a Winter X-Games, competiţia de referinţă în lumea schiului freestyle, Sarah Burke a căzut în timp ce se antrena pentru proba de half-pipe, fiind transportată cu elicopterul la Salt Lake City (Utah).
Half-pipe-ul este un semi-cilindru de zăpadă în care schiorii sau snowboarderii efectuează sărituri, rotaţii şi diverse figuri. Această disciplină va figura, de altfel, şi în programul Jocurilor Olimpice de iarnă de la Soci (Rusia), din anul 2014, competiţie la care Burke se anunţa una dintre marile favorite la câştigarea medaliei de aur.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 24 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro