Sâmbătă, 11 mai 2024 - 6:23:48
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


CM 2018: Cine e portarul islandez care i-a apărat penalty lui Messi?


18 iunie 2018

Islanda, cea mai mică ţară care s-a calificat la Cupa Mondială, a debutat cu un rezultat extraordinar la turneul final din Rusia: 1-1 cu Argentina, vice-campioana din urmă cu patru în, în Brazilia.

Islandezii, care n-ar trebui subestimaţi, mai ales după ce au arătat la Euro 2016, când au trimis acasă Anglia, au arătat tărie de caracter ieri, la Moscova, revenind imediat în meci după ce Sergio Aguero a deschis scorul pentru sud-americani. Alfred Finnbogason a restabilit imediat egalitatea, după o frumoasă combinaţie a nordicilor.

Argentinienii, destul de crispaţi şi cu câteva vedete lăsate pe banca de rezerve, printre care Dybala şi Higuain, au dominat steril cele trei sferturi din meci rămase de jucat, cea mai mare oportunitate de gol ivindu-se în repriza secundă, când ”pumele” au primit un penalty.

Lionel Messi, considerat de mulţi drept cel mai talentat fotbalist în viaţă, nu a reuşit să îl învingă de la 11 metri pe portarul islandez Hannes Halldorsson.

”Mi-am făcut temele. Ştiam că o astfel de situaţie este posibilă. Am văzut multe penalty-uri bătute de Messi. Am încercat să intru în mintea lui şi astfel am reuşesc să ghicesc colţul”, s-a fălit portarul în vârstă de 34 de ani, care joacă în Danemarca, la Randers.

”Acum doi am făcut egal cu Ronaldo (n.r. 1-1 în grupele Euro 2016, cu campioana europeană Portugalia), acum ne bucurăm pentru un egal cu Messi”, a mai spus Halldorson, care a jucat la echipe precum Leikinir, Afturelding, Stjarnan, Fram, Knattspyrnufelag Reykjavik, Brann, Sandess Ulf, NEC Nijmegen şi Bodo/Glimt.

Portarul islandezilor este şi regizor de film.

Halldorson a fost marele erou al islandezilor, care obţin un punct în ”grupa morţii” de la CM 2018, pe care o conduce Croaţia, după un 2-0 sec cu Nigeria, în ultimul meci al zilei a treia de turneu.

 

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Hidroprahova


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie




































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 10 mai 2024
Autentificare
stiriactuale.ro