Vineri, 29 martie 2024 - 7:48:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


5.000 de forţe de ordine vor ”păzi” finala Europa League de la Bucureşti


26 aprilie 2012

finalaSuntem pregătiţi pentru marele eveniment de pe 9 mai, finala Europa league care se va desfăşura pe Arena Naţională din Bucureşti. Cel puţin aşa susţin mai-marii de la Interne care azi au asistat la un exerciţiu demonstrativ al Jandarmilor, poliţiştilor de la Rutieră şi al pompierilor şi medicilor SMURD.

Nu mai puţin de 5.000 de forţe de ordine vor fi mobilizate în zilele din preajma finalei, atunci când Capitala va fi invadată de fanii echipelor finaliste. Poliţiştii de la Rutieră au prezentat un exerciţiu de însoţire al unei coloane oficiale, jandarmii au arătat modul în care vor interveni în cazul în care vor exista incidente pe stradă, în preajma stadionului sau pe stadion, iar salamandrele au stins, imaginar, un incendiu, în timp ce medicii SMURD scoteau victimele din maşină.  Tot azi a fost prezentat şi centrul de comandă de pe stadion , de acolo de unde vor fi luate deciziile în situaţiile de urgenţă.

Cum numărul oamenilor legii din Capitală nu pot asigura tot evenimentul, la finala Europa League vor fi aduse efective şi din ţară. De exemplu, peste 800 de jandarmi de la structurile teritoriale vor ajunge la Bucureştui în acele zile. De la Arena naţională nu va lipsi nici un spital mobil ce va fi adus de la Târgu Mureş, tocmai pentru ca cei care vor avea nevoie de asistenţă medicală să poată fi trataţi, în primă instanţă, pe loc.

"Nu cred, sunt sigur că ne-am luat toate măsurile pentru ca finala de la Bucureşti să se desfăşoare fără incidente" a declarat ministrul Internlor, Gabriel Berca, prezent la manifestarea de azi.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro