Vineri, 26 aprilie 2024 - 11:16:16
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Liderul galeriei Stelei, condamnat la 7 ani şi 6 luni de închisoare


13 iulie 2013

Liderul galeriei steliste Gheorghe Mustaţă a fost condamat, de Curtea de Apel Bucureşti la 7 ani şi 6 luni de închisoare, în dosarul în care a fost judecat alături de 41 de persoane pentru iniţiere sau constituire a unui grup infracţional, violenţă şi şantaj, instanţa majorând pedepsele unora din inculpaţi.

Decizia, luată vineri de Curtea de Apel Bucureşti (CAB), nu este definitivă, ci poate fi contestată la instanţa supremă.

CAB a admis apelul procurorilor DIICOT, a desfiinţat în parte sentinţa apelată şi, rejudecând, a majorat pedepsele mai multor inculpaţi din dosarul Sportivilor, dar a şi admis apelurile formulate de unii dintre ei.

Astfel, Gheorghe Mustaţă, condamnat, în mai 2011, de Tribunalul Bucureşti, la trei ani de închisoare, a primit vineri o pedeapsă de şapte ani şi şase luni, pentru complicitate la tentativa la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Zamfir Giuseppe Stelian, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, complicitate la şantaj şi infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat.

Iniţial Tribunalul Bucureşti îl achitase pe Gheorghe Mustaţă pentru săvărşirea infracţiunii de constituirea unui grup infracţional organizat şi pentru complicitate la tentativa la omor calificat.

În schimb, au fost condamnaţi la opt ani de închisoare Emil Mircea Băluş, zis "Mircea Nebunul", pentru tentativă la omor calificat din 6 ianuarie 2004 asupra lui Giuseppe Stelian Zamfir, după ce iniţial primise o pedeapsă de cinci ani de închisoare, şi Nicuşor Dumitrescu, zis "Bibiloi", care primise patru ani pentru aceeaşi infracţiune.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro