Marţi, 19 martie 2024 - 9:23:51
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Campioana mondială, umilită la primul meci în Brazilia. Olanda a învins Spania cu 5-1


14 iunie 2014

Pentru prima oară în istoria Cupei Mondiale, deţinătoarea trofeului începe turneul final primind cinci goluri. În reeditarea finalei din ediţia trecută, Olanda a învins Spania cu 5-1, într-un meci din grupa B disputat la Salvador.

Robin Van Persie, Arjen Robben, fiecare de câte două ori, şi Stefan de Vrij au marcat golurile învingătorilor, în timp ce pentru iberici a punctat Xabi Alonso, care a deschis scorul dintr-un penalty discutabil.

Ar fi trebuit să fie meciul în care Iker Casillas să devină noul deţinător al recordului de invicibilitate la Cupa Mondială. Goalkeeperul lui Real Madrid trebuia să nu primească gol timp de 87 de minute pentru a depăşi performanţa lui Walter Zenga din 1990, 517 minute fără gol primit. În schimb, a fost o seară de coşmar pentru portarul spaniol, care are pe conştiinţă cel puţin două dintre reuşitele olandezilor, dar şi pentru coechipierii săi.

Înfrângerea suferită de Spania la Salvador este cea mai mare a unei deţinătoare a titlului din întreaga istorie a Cupei Mondiale. Iar ea a venit în faţa unei echipe tinere, care este departe de a fi un produs finit şi pe care o învinsese în finala de acum patru ani, din Africa de Sud.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro