Joi, 28 martie 2024 - 1:59:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Steaua, aproape de finala Cupei


28 martie 2014

Steaua a câştigat clar prima manşă a semifinalelor Cupei României contra lui Dinamo, după victoria de joi de pe Arena Naţională, scor 5 - 2 (4 - 1).

Jocul a fost unul plăcut, deschis, cu o echipă dinamovistă care a reuşit să surprindă pe faza de atac, dar şi-a arătat limitele pe faza defensivă. Steaua a arătat mult mai bine decât în jocul din campionat contra marii rivale, reuşind să fructifice o bună parte din şansele avute.  
 
Prima ocazie a partidei le-a aparţinut dinamoviştilor, şutul din lovitură liberă al lui Elton, din minutul 5, trecând aproape de poarta lui Tătăruşanu. 
 
Steaua a replicat tot prin două faze fixe, Sâmnărtean şi Stanciu fiind aproape de a deschide scorul, în minutele 12, respectiv 14. 
 
Aceiaşi Sânmărtean şi Stanciu au fost protagoniştii fazei din minutul 18. Primul a driblat, iar al doilea a trimis cu capul în bară, după ce apărarea dinamovistă a fost prinsă pe picior greşit.
 
Latovlevici a arătat încă o dată că este mai util pe faza ofensivă şi a deschis scorul în minutul 21, după un şut-centrare, profitând de eroarea de plasament a lui Bălgrădean.
 
Dorin Rotariu a egalat în minutul 32, cu o reluare de efect din şase metri, după o centrare venită de la Lazăr.
 
Apărarea dinamovistă s-a clătinat încă o dată în minutul 38, la un corner de pe partea dreaptă, mingea respinsă de fundaşii alb-roşilor ajungând la Varela, care a reluat în plasă cu o execuţie acrobatică.
 
Bălgrădean a fost din nou spectator în minutul 44, şutul lui Chipciu fiind deviat uşor în plasă de Grigore.
 
Zâmbetul de faţa lui Flavius Stoican, atât cât mai era, a dispărut în prelungirile primei reprize, când Tănase a marcat al patrulea gol al campioanei, după un contraatac de manual. 
 
Lazăr a redus din diferenţă în minutul 53, cu un şut plasat de la 16 metri, balonul lovind bara din dreapta lui Tătăruşanu, înainte de a intra în plasă.
 
În minutul 76, Keşeru, intrat la pauză, a fost servit perfect de Piovaccari, iar fostul atacant al lui Nantes a finalizat cu un şut plasat din interiorul careului.
 
Steaua a început şi în această partidă fără un vârf autentic, preferând o formaţie cu Tătăruşanu - Varela, Szukala, Gardoş, Latovlevici - Pintilii, Sânmărtean - Adi Popa, Stanciu, Tănase - Chipciu. Pe parcurs au intrat Keşeru, Piovaccari şi Iancu.
 
Flavius Stoican a mizat pe o echipă formată din Bălgrădean - Rus, Durimel, Grigore, Grecu - Bărboianu, Boubacar, Elton - Lazăr, Ţucudean, Rotariu. Au mai intrat Popa, Bilinski şi Steliano Filip.

Returul acestei manşe este programat să aibă loc peste trei săptămâni, iar misiunea lui Dinamo pare una imposibilă.

În urma acestei victorii, Steaua a reuşit să depăşească pe Dinamo la numărul victoriilor în întâlnirile directe dintre cele două echipe.

În partida tur din cealaltă semifinală, Astra şi Petrolul au încheiat nedecis, scor 0 - 0.

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro