Marţi, 19 martie 2024 - 12:20:02
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ilie Năstase, despre interdicţia de a asista la meciurile de la Wimbledon


5 mai 2017

Ilie Năstase nu va fi lăsat în incinta All England Club, care găzduieşte turneul de Grand Slam de la Wimbledon, nici dacă îşi va cumpăra bilet.

Căpitanul nejucător al României, suspendat în urma remarcelor nepotrivite făcute înaintea duelului de Fed Cup cu Marea Britanie, de la Mamaia, nu a primit vestea cu prea mult entuziasm.

”Dar să trăiesc am voie? Am voie să mă duc la Londra, să intru în oraş? Să-i întrebaţi asta! Nici în Anglia poate că nu am voie să merg. Ce am făcut? Am omorât vreun om? Eu am o problemă cu ITF-ul. Până nu dă o decizie clară ITF-ul, Wimbledon-ul n-are de ce să aibă ceva cu mine. Luaţi-o cum vreţi, ca pe o răzbunare, or avea ceva cu românii…nu prea mă mai interesează. Dar dacă ei sunt atât de înguşti la minte, eu n-am ce să le fac. Dacă făceam prost la Wimbledon, înţelegeam să fiu suspendat. Dar aşa, nu înţeleg”, a spus Năstase pentru Prosport.

Fostul lider ATP şi dublu finalist la turneul de Grand Slam care se dispută pe iarbă şi-a continuat acuzele.

”Am jucat de o mie de ori pe Centralul de la Wimbledon, am fost de o mie de ori la meciuri şi dacă la 71 de ani ei consideră e normal să nu lase o persoană să se uite la nişte meciuri de tenis, e problema lor. Înseamnă că sunt cretini, pe româneşte…”, a continuat cel poreclit ”Nasty”.

Organizatorii turneului de la Wimbledon şi-au motivat decizia într-un comunicat succint: „Ceea ce a făcut, trebuie să spunem, acţiunile lui nu au fost foarte bune şi le condamnăm. Ilie Năstase nu o să primească o invitaţie în Loja Regală în acest an”.

Năstase a câştigat turneul de la Wimbledon la dublu, în 1973, când 81 de jucători au boicotat turneul, în semn de protest la suspendarea jucătorului Nikola Pilici, din Yugoslavia. Scandalul a dus la formarea circuitului profesionist ATP, al cărui prim lider a fost chiar campionul român.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro