Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:13:28
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Care sunt favoritele la câştigarea SuperLigii României în sezonul 23/24?


9 ianuarie 2024



SuperLiga României se reia foarte repede în acest an. Pe 19 ianuarie sunt programate primele meciuri din etapa a 22-a, urmând ca sezonul regulat 2023-2024 să se încheie pe 11 martie.

Până când vor putea să plaseze din nou pariuri sportive live pe campionatul intern, microbiştii români au posibilitatea să pună bilete antepost, pe câştigătoarea competiţiei. 

În acest moment, pe primul loc în clasamentul primului eşalon se află FCSB, cu 44 de puncte. Pe locul secund este CFR Cluj, cu 36 de puncte, iar Universitatea Craiova completează podiumul, cu 34 de puncte. De altfel, respectând ordinea, acestea sunt principalele favorite la titlu în viziunea bookmakerilor, lista fiind completată cu Rapid şi Farul Constanţa.

FCSB are apărare schimbată în bine

FCSB este echipa creditată cu cele mai multe şanse să devină campioană la finalul Play-off-ului. Echipa pregătită de Elias Charalambous are până acum un sezon foarte bun, lăudându-se cu cel mai bun atac şi cu cea mai solidă defensivă. De altfel, aceasta ar fi diferenţa principală faţă de ultimii ani: apărarea „roş-albastră” nu mai face atât de mult greşeli, în ciuda faptului că Dawa mai are episoade demne de „cascadorii râsului”. Schimbarea i se datorează sud-africanului Ngezana, un fundaş central rapid, bun şi în jocul aerian. 

Ngezana poate fi considerată cea mai bună achiziţie din presezon. Şi Alexandru Băluţă a confirmat parţial încrederea acordată. În schimb, Dorin Rotariu, Cristi Ganea şi Damjan Djokovic au fost puşi pe lista de transferuri. Până acum, în această iarnă a fost întărit compartimentul median, prin venirile lui Baba Alhassan (mijlocaş central adus de la FC Hermannstadt pentru 700.000 de euro) şi Luis Phelipe (mijlocaş ofensiv adus de la Poli Iaşi pentru 200.000 de euro).

CFR Cluj a „stat” în doi jucători

CFR Cluj  a terminat bine anul fotbalistic 2023, cu o victorie clară asupra concitadinei „U” (4-0). A fost primul succes al ceferiştilor după o serie de opt jocuri fără victorie în toate competiţiile, din cauza căreia scaunul antrenorului Andrea Mandorlini s-a clătinat serios. Fosta campioană are al doilea atac şi a doua apărare din SuperLigă, iar în această iarnă nu a anunţat niciun transfer până acum. În schimb, au plecat atacanţii Jefte Betancor şi Ermal Krasniqi. Cel din urmă a adus un milion de euro în conturile clubului, bani plătiţi de Rapid.

Jocul celor de la CFR a scârţâit serios în prima parte a sezonului, echipa fiind ţinută în viaţă de cei doi mijlocaşi centrali, Tachtsidis şi Muhar. Este nevoie, însă, de mai mulţi jucători pentru ca formaţia din Gruia să se implice serios în lupta pentru titlu.

Craiova dădea semne de renaştere, dar...

Universitatea Craiova era la pământ înainte de venirea antrenorului bulgar Ivaylo Petev. Acesta a obţinut patru victorii la rând (trei în campionat şi una în cupă), dar apoi oltenii au intrat din nou în criză de idei, obţinând numai două puncte din ultimele trei runde în SuperLigă. Din ce s-a văzut până acum, echipa depinde prea mult de forma în care se află Alexandru Mitriţă. Andrei Ivan a intrat din nou într-o perioadă fără inspiraţie, iar Koljic şi Markovic au doar sclipiri episodice.

Universitatea a făcut un singur transfer la finalul lunii decembrie: a fost adus fundaşul dreapta finlandez  Pyry Soiri. Nu este o mutare de natură să influenţeze lupta pentru titlu. E interesant de văzut ce se va întâmpla în prima etapă din acest an, când elevii lui Petev primesc vizita campioanei en-titre, Farul Constanţa.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro