Vineri, 19 aprilie 2024 - 10:53:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Baseball/ Magic Johnson este noul patron al echipei LA Dodgers


29 martie 2012

magicUn grup în fruntea căruia se regăseşte legenda NBA Magic Johnson a câştigat o licitaţie organizată pentru vânzarea clubului Los Angeles Dodgers, din Liga americană profesionistă de baseball (MLB), pentru suma record de 2 miliarde de dolari, a anunţat clubul.

Preţul obţinut de actualul proprietar Franck McCourt este cea mai mare sumă plătită pentru o echipă sportivă în America de Nord şi nu include şi emblematicul Dodger Stadium, care face obiectul unei tranzacţii separate pentru, se pare, 150 de milioane de dolari.

Magic Johnson a condus-o pe Los Angeles Lakers la cinci titluri în Campionatul profesionist nord-american de baschet (NBA), înainte de a se retrage în 1991 după ce a anunţat că este seropozitiv. El a avut mai multe tentative de revenire pe parchet, apoi şi-a încercat norocul ca antrenor la Lakers, însă ulterior a intrat în afaceri unde a înregistrat un real succes.

"Sunt mulţumit de ideea de a face parte din echipa istorică a lui Dodgers şi am intenţia de a construi o formaţie şi mai puternică", a declarat Magic Johnson.

LA Dodgers a fost plasată în faliment în luna iunie după refuzul comisarului MLB, Bud Selig, de a aproba creşterea drepturilor TV la o valoare de 3 miliarde de dolari între Dodgers şi canalul Fox. Motivul invocat de Selig a fost acela că Franck McCourt ar fi intenţionat să-şi acopere datoriile personale prin acest acord


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro