Joi, 28 martie 2024 - 4:17:34
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep câştigă al doilea mare turneu din cariera ei


22 februarie 2015

Simona Halep a câştigat finala Duty Free Championship care se desfăşoară în Dubai, întrecând-o cu 2-0 pe Karolína Plíšková (Cehia) una dintre jucătoarele noului val, care a explodat anul trecut în tenisul mare, unde are la activ trei turnee din WTA Tour câştigate. În 2015, cehoaica jucase până la finala cu Halep, 21 de meciuri, 17 câştigate, 4 pierdute.

De menţionat că Karolína Plíšková este în acest an pe locul 1 în lume la procentajul primului serviciu şi la numărul de aşi: 145. Să fi în faţa Serenei Williams la serviciu, nu este de ici de colo.

În clasamentul WTA Karolína Plíšková este pe locul 18, iar în turneul din Dubai a fost cap de serie 17.

Prin victoria obţinută sâmbătă seara, Simona Halep şi-a apărat cele 900 de puncte câştigate în 2014. Concret, cele 900 de puncte care conform regulamentelor i s-au scăzut înainte de începerea turneului i s-au dat înapoi şi la ora actuală Simona Halep are următorul total în clasamentul WTA: 6.572 de puncte. Virtual, Simona Halep a revenit pe locul 3 în clasamentul WTA, dar oficial clasamentul se updatează după turneul de la Doha. Premiul în bani obţinut de Simona Halep este de 456.000 USD.

Mâine începe la Doha, Qatar Total Open, unde Simona Halep încearcă să-şi apere titlul cucerit anul trecut. Aşa cum am mai informat, în 2015 s-a produs o rocadă între turneele de la Doha şi cel din Dubai. În 2014 turneul de la Doha a fost în categoria WTA Premier 5 (al treilea nivel valoric după turneele de Grand Slam şi Premier Mandatory) şi cel din Dubai în categoria WTA Premier (un nivel inferior). Acum, cel din Dubai este de categoria Premier 5 şi cel de la Doha de categoria Premier.

Chiar dacă a căzut o categorie, turneul de la Doha este unul foarte puternic. Simona Halep este favorită 2 a turneului, cap de serie nr.1 fiind Petra Kvitova. Celelalte favorite sunt: Caroline Wozniacki, Agnieszka Radwańska, Ekaterina Makarova, Andrea Petkovic, Venus Williams şi Angelique Kerber.

Simona Halep intră în turneu direct în turul II şi va avea drept adversară cel mai probabil pe Alize Cornet, locul 19 WTA în acest moment.

 

Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro