Vineri, 29 martie 2024 - 2:24:59
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Finală ca în poveşti, astăzi, la EURO


1 iulie 2012

finalaTrofeul CE din Polonia şi Ucraina este disputat de Spania şi Italia, în această seară, de la ora 21.45 (TVR 1), anunţându-se un meci spectaculos şi imprevizibil.

Reprezentativa Italiei şi-a câştigat dreptul de a juca finala CE în urma unei victorii frumoase în faţa Germaniei, scor 2-1, în cea de-a doua semifinală a turneului găzduit de Polonia şi Ucraina. Golurile au fost marcate de Mario Balotelii (‘20, ’36), respectiv Mesut Ozil (‘90+2 - penalti).

Italia: Buffon - Balzaretti, Barzagli, Bonucci, Chiellini - Pirlo - Marchisio, Montolivo (‘63, Motta), De Rossi - Balotelli (‘70, Di Natale), Cassano (‘58, Diamanti). Selecţioner: Cesare Prandelli.

Germania: Neuer - Boateng (‘71, Muller), Hummels, Badstuber, Lahm - Khedira, Schweinsteiger - Kroos, Özil, Podolski (‘46, Reus)- Gomez (‘46, Klose). Selecţioner: Joachim Löw.

Italia va întâlni în finala Campionatului European, programată astăzi la Kiev, de la ora 21.45 (TVR 1), pe deţinătoarea trofeului, Spania, care a câştigat miercuri seară, în prima semifinală, în faţa Portugaliei, scor 4-2, după executarea loviturilor de departajare.

Balotelli le-a pus gând rău şi ibericilor

Eroul italienilor din partida cu Germania, Mario Balotelli, a declarat că a aşteptat mult acest moment al carierei sale şi că este încrezător înaintea confruntării cu Spania, din finala CE. „Am aşteptat atât de mult acest moment. I-am dedicat golurile mamei mele, care a venit la stadion doar pentru mine. Au fost aici şi cei mai buni prieteni ai mei şi acest lucru a contat pentru mine. Cassano a fost genial, doar el poate face ceea ce a făcut. Dacă revin în Italia? Acum nu mă gândesc la asta, joc în Anglia şi momentan rămân acolo. Cred că aceasta este cea mai frumoasă seară din viaţa mea, dar sper ca în finală să jucăm chiar mai bine şi să învingem. Spania? Trebuie să fim liniştiţi, să nu ne fie teamă, asta şi pentru că deja le-am dat un gol (în grupe - n.r.) şi suntem puternici“, a spus Balotelli, pentru tuttomercatoweb.com, citat de Mediafax.

Selecţionerul echipei de fotbal a Germaniei, Joachim Loew, a deplâns joi faptul că echipa sa a încasat „goluri evitabile“ în faţa Italiei în semifinala Campionatului European de fotbal 2012, precipitând înfrângerea suferită cu 2-1.

Prandelli exultă

La rândul său, selecţionerul italian Cesare Prandelli avertizează că acesta este „doar începutul visului Squadrei Azzurra“. „Atunci când visezi, trebuie să o faci în stil mare, iar acesta este doar începutul visului nostru. Balotelli a fost excelent, la fel ca întreaga echipă. A reuşit un meci foarte bun, a fost foarte concentrat şi a făcut exact ceea ce i-am cerut. Mario este un jucător unic, un atacant modern, dar atipic, cu un fizic foarte puternic şi care ştie să muncească pentru echipă. Este mereu decisiv în suprafaţa de pedeapsă“, a spus Prandelli. „Spaniolii rămân favoriţi deoarece muncesc mult şi au cucerit atâtea trofee. Oboseala poate avea rolul său. Însă, vom evolua împotriva unor adversari strălucitori, care joacă mereu foarte bine şi, de aceea, ei sunt favoriţi“, a completat Cesare Prandelli.

Perdant în meciul de la Varşovia, selecţionerul Germaniei, Joachim Löw, a afirmat că golurile primite puteau fi evitate, dar nu le-a „ciuntit“ din merite italienilor, pe care îi vede câştigând trofeul CE. „În prima repriză, după acel prim gol evitabil la o centrare a lui Cassano, am fost dezorganizaţi. De două ori am fost prea pasivi, neatenţi, şi am încasat două goluri. După aceea, lucrurile au devenit complicate, în ciuda faptului că echipa a dat dovadă de mult suflet încercând mereu să caute golul. Deci îi felicit pentru modul în care au încercat să revină. Oricum, ştiam că Italia este mai puternică decât în 2010. Prandelli a schimbat jocul acestei echipe, i-a dat o filozofie mai ofensivă. Are şi doi superatacanţi, cu un metronom cum este Pirlo, care ştie foarte bine să-i servească. Joacă foarte repede, în spatele apărării, aşa cum s-a întâmplat la golul doi. Referitor la finală, nu aş putea spune cine este favorit, va fi un meci complet deschis. Italienii vor avea o mare încredere şi vor avea şi o mare oportunitate în măsura în care Spania nu mai este la fel de puternică precum era în 2010“, a adăugat Joachim Löw.

Duelul italiano-spaniol a ajuns la „episodul“ 31

Finala CE de astăzi reprezintă a 31-a confruntare dintre Italia şi Spania, până în prezent italienii dominând în meciurile oficiale, iar spaniolii în cele amicale. Potrivit As, Spania s-a impus o singură dată în faţa Italiei într-un meci oficial, în 1920, la Jocurile Olimpice de vară, chiar în prima confruntare cu italienii.

Cele două naţiuni au jucat 19 partide amicale şi 11 oficiale. „Furia roja“ s-a impus în opt meciuri, iar „Squadra Azzurra“ în zece, 12 partide terminându-se la egalitate.

În meciurile amicale, ibericii s-au impus de şapte ori, înregistrându-se şi şapte remize şi cinci victorii ale italienilor. În partidele oficiale, Spania a câştigat doar o dată în 90 de minute. Spaniolii au mai învins Italia la ediţia din 2008 a Campionatului European, în sferturile de finală, după loviturile de departajare.

Italia şi Spania s-au mai întâlnit la actuala ediţie a Campionatului European în faza grupelor, în 10 iunie, când au terminat la egalitate, scor 1-1.

Duminică, la Kiev, italienii vor încerca să câştige pentru a doua oară Campionatul European, după 1968, în faţa spaniolilor, campioni mondiali şi europeni en titre.

Proenca împarte dreptatea

Finala Campionatului European va fi arbitrată de portughezul Pedro Proenca, a anunţat vineri site-ul UEFA. Acesta va fi ajutat la cele două tuşe de compatrioţii săi, Bertino Cunha Miranda şi Ricardo Jorge Ferreira Santis, în timp ce asistenţi suplimentari vor fi Manuel Jorge Neves Moreira De Sousa şi Duarte Nuno Pereira Gomes, iar „rezerve“ vor fi turcii Cuneyt Cakyr şi Bahattin Duran.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro