Sâmbătă, 13 august 2022 - 2:53:15
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

România câştigă cu 2-0 în faţa Finlandei la Helsinki


15 octombrie 2014

Bogdan Stancu a reuşit o dublă în repriza a doua a meciului cu Finlanda, iar naţionala României s-a impus cu 2-0 la Helsinki, în etapa a treia din grupa F a preliminariilor Euro 2016.
 
În urma acestui rezultat, tricolorii ocupă locul 2 în clasamentul grupei, cu 7 puncte, două mai puţine decât surprinzătorul lider, Irlanda de Nord, care a câştigat cu 2-0 în Grecia.
 
În celălalt meci al grupei, la Torshavn, Ungaria a trecut la limită de Insulele Feroe, scor 1-0.

Victor Piţurcă a trimis pe teren o echipă schimbată faţă de meciul de la Bucureşti cu Ungaria, patru jucători care nu au fost titulari împotriva maghiarilor - Luchin, Torje, Tănase şi Stancu - făcându-şi loc în formula de start în Finlanda. A lipsit Sânmărtean, iar absenţa mijlocaşului de 34 de ani s-a simţit în prima repriză, când echipa României a construit lent, previzibil şi fără a pune cu adevărat în pericol poarta lui Maenpaa. 
 
Nordicii, care în urmă cu trei zile remizaseră acasă în faţa Greciei, au fost mai curajoşi şi au avut cea mai bună ocazie a primei părţi, în minutul 14, când Tătăruşanu a reuşit să respingă şutul lui Hetemaj din interiorul careului. Avea să rămână singurul şut pe poartă al gazdelor.
 
În startul reprizei a doua, Chipciu s-a accidentat, iar locul său a fost luat de Sânmărtean, care a avut un impact imediat. În minutul 54, mijlocaşul stelist a executat excelent o lovitură de colţ, iar Stancu a deschis scorul cu capul din câţiva metri.
 

Lucrurile au continuat să meargă tot mai bine pentru elevii lui Piţurcă, Ring fiind eliminat în minutul 56, după un fault asupra aceluiaşi Sânmărtean. Cel mai bun jucător român din partida cu Ungaria avea să-şi completeze o nouă evoluţie de referinţă cu şapte minute înainte de final, când i-a oferit o nouă pasă decisivă lui Stancu, al cărui şut de la 17 metri nu a putut fi blocat de Maenpaa.

România câştigă fără a impresiona şi poate încheia anul pe primul loc în grupă, dacă va reuşi să învingă Irlanda de Nord la Bucureşti, pe 14 noiembri


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

HidroPrahova


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 13 august 2022
Autentificare
stiriactuale.ro