Marţi, 19 martie 2024 - 10:39:32
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Real - Atletico. Marea finală a unei rivalităţi uriaşe


25 mai 2014

Real Madrid a reuşit ”La Decima”, al zecelea trofeu în cea mai importantă competiţie a cluburilor, adjudecându-şi finala Ligii Campionilor de la Lisabona, cu 4 – 1, un scor anticipat de puţină lume după cum au decurs ostilităţile în cea mai mare parte a timpului.

În prima finală din istoria competiţiei în care s-au întâlnit două echipe din acelaşi oraş, miza trofeului a fost apăsătoare pentru ambele formaţii. Atletico, echipa care a funcţionat ca un ceas elveţian până în acest moment, a greşit mult, iar de partea cealaltă, nici Gareth Bale, nici Cristiano Ronaldo nu au reuşit să se ridice la nivelul aşteptat de la două superstaruri.

După 90 de minute de joc, scorul a fost egal, 1 – 1. Pentru Atletico a deschis scorul Godin, în minutul 36, cu o lovitură de cap care l-a păcălit pe Casillas. De remarcat că Diego Godin a fost omul providenţial în ultima etapă de campionat, contra Barcelonei, golul său asigurându-i titlul lui Atletico.

Egalarea pentru Real Madrid a venit, ca în orice finală care se respectă şi are doza sa de dramatism, abia în prelungirile partidei. Golul marcat de Sergio Ramos a fost al treilea pentru fundaşul madrilen, în actuala ediţie a Ligii, după cele două reuşite în semifinala contra lui Bayern.

Pentru Atletico lucrurile au început să meargă prost încă din minutul 9, atunci când principalul om de gol al echipei, Diego Costa, a părăsit terenul, accidentat, fiind înlocuit de Adrian. Cel mai bun marcator al lui Atletico venea după o întindere săptămâna trecută şi, deşi a forţat, nu a reuşit să continue.

Diego Simeone, artizanul ascensiunii lui Atletico, a plătit de această dată tribut tacticii sale, retragerea în apărare după primul gol dovedindu-se o mutare neinspirată, însă nu neapărat prin prisma superiorităţii evidente a Realului, ci mai degrabă din cauza lipsei de concentrare din apărarea, de obicei atât de puternică, a lui Atletico.

Dacă timp de 90 de minute de joc a existat un echilibru relativ între cele două echipe şi ar fi fost destul de greu de spus cine ar merita trofeul, cele două reprize de prelungiri au spulberat orice îndoială. Jucătorii lui Atletico au căzut psihic, iar cei ai Realului au fructificat moralul superior, marcând de trei ori, prin Gareth Bale, Marcelo şi Cristiano Ronaldo, care a ajuns astfel la 17 goluri marcate într-o singură ediţie a Ligii.

Atletico a fost la doar câteva secunde de o performanţă istorică, însă vor trebui să se mulţumească doar cu titlul din Primera, campionat unde Real Madrid a terminat pe locul trei.

Real a câştigat primele cinci ediţii ale Cupei Campionilor Europeni, trofeu pe care l-au câştigat şi a şasea oară, iar ultimele patru cupe datează din perioada modernă, când competiţia şi-a schimbat numele în Liga Campionilor.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro