Marţi, 23 aprilie 2024 - 12:59:07
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petrolul-Sturm Graz 1-1, în primul amical din Antalya


24 ianuarie 2014

“Lupii galbeni“ au terminat la egalitate primul meci disputat în cantonamentul din Antalya, împotriva austriecilor de la Şturm Graz.În partida de joi  au debutat Adrian Mutu şi Ianis Zicu.

“Briliantul“ a avut ocazia să deschidă scorul în minutul 20, din lovitură liberă, mingea a trecut puţin pe lângă poarta adversă. În minutul 34, ploieştenii au deschis scorul, Boudjemaa a executat perfect un corner, iar Manasse a înscris cu o lovitură de cap.

Şturm Graz a restabilit egalitatea în minutul 44, după o gafă a lui Hoban, acesta a păsat greşit în propria jumătate, Bornescu l-a faultat pe Beichler.

Beichler a executat perfect penalty-ul şi a stability scorul pauzei 1-1.

După pauză, Contra a schimbat echipa, trimiţându-l în teren şi pe Ianis Zicu.

În minutul 67, Priso a centrat în faţa porţii, dar Teixeira nu a reuşit să trimită mingea în poartă. În minutul 77 Romario a şutat de la distanţă, dar “balonul “a ocolit poarta.

În minutul 81 Ianis Zicu i-a păsat pefect în careu lui Younes Hamza, dar tunisianul a şutat în braţele portarului.

Petrolul va dispută duminica al doilea meci din stadiul din Antalya, împotriva echipei ruseşti Anji Makhachkala.

Declaraţii după meci

Cosmin Contra: “ Sunt foarte mulţumit după partidă din această seară. Îmi place să câştig de fiecare dată atunci când joc, dar trebuie să ţinem cont de ultimele 7 zile de antrenament, zile care au fost unele foarte dure pentru jucătorii mei. M-a interesat în acest prim test, ca elevii mei să aibă atitudine, agresivitate şi ei mi-au respectat întrutotul ceea ce le-am cerut şi de aceea la finalul acestui joc pot spune că a fost un test reuşit.

Nu există un jucător anume, care mi-a plăcut mai mult în această seară, sunt mulţumit de toţi băieţii pentru atitudinea care au arătat-o ţinând cont că ne-am bătut de la egal la egal cu o echipă, Şturm Graz mult mai pregătită din toate punctele de vedere. Despre noii veniţi la echipă, Adrian Mutu şi Ianis Zicu, nu pot să am decât cuvinte de laudă şi să pot afirma că au o atitudine foarte bună la antrenamentele zilnice.

Legat de cazul, Hamza Younes nu pot să vă spun decât că sunt discuţii în acest moment cu 2 echipe, dar nimic concret, asta însemnând că până nu se va concretiza ceva, eu pe Hamza îl consider încă jucătorul Petrolului.

Dacă era să plece, dacă avea oferta, nu l-aş fi băgat în teren, ca să risc să se accidenteze. El vrea să meargă la mai bine, noi nu îi putem satisface pretenţiile contractuale, va fi o pierdere dacă va pleca, dar trebuie să înţelegem că are o vârstă, vrea să se asigure. Decât să îl ţinem cu forţa şi să nu mai dea randament, mai bine îi dăm drumul.

Dacă mă întrebaţi de venirea unui alt atacant la Petrolul, vă pot spune că nu voi mai aduce pe nimeni pe acest post doar în cazul în care Hamza ne va părăsi.”

Mircea Bornescu: “Am întâlnit azi, o echipă foarte puternică, pusă la punct cu pregătirea fizică mult mai bine decât noi. Pentru noi, este o perioadă foarte grea în acest moment, cu antrenamente foarte dure, cu acumulări, tocmai de aceea ţinând cont de toate aceste aspecte, pot spune că a fost un test reuşit şi un rezultat echitabil. Din punctul meu de vedere, toate meciurile trebuie tratate la victorie şi câştigate, fie ele şi meciuri amicale. Chiar dacă sunt meciuri de pregătire, este orgoliul tău în joc ca fotbalist şi numai astfel poţi ajunge să creşti în valoare. Obiectivele noastre sunt clare cupă şi campionatul, iar ca principale contracandidate le văd pe Astra şi Steaua. Prin venirea lui Mutu şi Ianis Zicu, sunt convins că ei ne vor ajuta să ne îndeplinim cel puţin unul din aceste obiective. Avem un lot valoros şi de aceea sunt convins că ne putem bate pentru ambele obiective, chiar dacă vor mai veni sau nu şi alţi jucători la echipă.”

 

 

Foto : prosport.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro