Duminică, 13 iunie 2021 - 3:07:21
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

A murit Costică Moldoveanu, fostul atacant al Petrolului


10 septembrie 2013

În această dimineaţă de la Spitalul Judeţean Ploieşti a venit o veste care a îndoliat toată suflarea "galben-albastră" din Prahova.
Fostul atacat al Petrolului Ploieşti, Costică Moldoveanu a plecat să joace fotbal cu îngerii. După o lungă suferinţa, datorată unei ciroze hepatice, fostul jucător al "generaţiei de aur" a decedat, după ce familia sa a făcut sacrificii imense pentru a-i asigura medicamentaţia necesară.

Costică Moldoveanu a câştigat  campionatul naţional în 1966 şi Cupa României în 1963. În final din 1963, contra celor de la Siderurgistul Galaţi (3-1 pentru Petrolul), Costică Moldoveanu a marcat două goluri.
Reamintim, ca acesta a marcat şi un gol împotriva legendarei echipe Liverpool,la victoria de pe teren propiu (12 octombrie 1966 ). A fost şi golgeter al României în anul 1971. După ce s-a lăsat de fotbal, a rămas în "fenomen"  fiind  arbitru şi antrenor. Ultima sa  funcţie în cadrul clubului (pe care l-a iubit enorm) a fost de şef al Centrului de Copii şi Juniori al SC FC Petrolul.  Fostul atacant a încântat, cu reuşitele sale unice, cu şutirile sale şuturi care puneau mari probleme portarilor adverşi şi forţa să ofensiva. De remarcat că Moldoveanu a fost un "lup adevărat" , un petrolist pur sânge,care iubea culorile galben-albastre din toată inima. Moldoveanu a fost un model de fotbalist pe teren şi un om excepţional în afara acestuia.
De azi, Costică va rămâne în sufletele noastre, ca un "găzar" adevărat şi jucătorul petrolist care prin golurile sale a adus la Ploieşti prima Cupă a României.
Adevăraţii găzari nu-l vor uita niciodată.
Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească-n pace !

foto:libertatea.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating
(160 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 11 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro