Joi, 28 martie 2024 - 6:58:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Victor Piţurcă: Avem nevoie de un rezultat bun vineri


7 septembrie 2012

victor-piturcaSelecţionerul Victor Piţurcă a declarat, vineri, la Tallinn, într-o conferinţă de presă, că echipa naţională a României are nevoie de un rezultat bun în partida de vineri şi a precizat că jucătorii săi vor face tot ce vor putea pentru a obţine primele trei puncte în preliminariile CM-2014.


"Avem nevoie de un rezultat bun vineri, care să creeze pentru mai departe o atmosferă favorabilă. Suntem extrem de concentraţi. Nu va fi uşor, dar vom face tot ce trebuie pentru a obţine primele trei puncte în această campanie. Olanda şi Turcia rămân principalele favorite, noi cu Estonia şi Ungaria vom fi outsideri. Cred că Estonia va fi un adevsar dificil", a spus Piţurcă.

Victor Piţurcă a afirmat că România a ajuns pe locul 57 în clasamentul FIFA din cauza rezultatelor din ultimii doi ani, însă a precizat că echipa naţională va urca în această ierarhie. "Am ajuns sub Estonia în clasamentul FIFA din cauza meciurilor din urmă cu doi ani de zile, când nu eram eu la naţională. În ultimul timp, naţionala a strâns puncte şi o să tot urce. De când am revenit, am pierdut doar cu Belgia şi Slovenia. Cifrele demonstrează aceste lucruri", a adăugat Piţurcă.

Victor Piţurcă nu exclude posibilitatea ca echipa României să se mulţumească vineri şi cu un rezultat de egalitate, deşi victoria este principalul obiectiv. "Depinde ce vom realiza în teren ca să spunem că suntem nemulţumiţi după un meci egal. Poate gazdele noastre vor avea foarte multe ocazii şi nu vor reuşi să înscrie, atunci dacă facem un meci egal putem spune că suntem mulţumiţi. Ne aşteaptă un meci greu în Estonia", a explicat Piţurcă.

Fundaşul Răzvan Rât a precizat că jucătorii români trebuie să fie mai modeşti în declaraţii şi să se dăruiască mai mult pe teren. "Nu aş vrea să vorbesc foarte mult. Este momentul să vorbim mult mai puţin şi să facem mult mai multe pe teren. Suntem obişnuiţi în România să vorbim foarte mult şi să facem puţine. Ne-am pus de acord să fim mult mai modeşti din toate punctele de vedere, să fim mult mai darnici pe teren şi să dăm tot ce avem mai bun. Până la urmă vorbele trec şi rămân doar rezultatele şi ce arătăm pe teren", a completat Rât.

Jucătorul echipei Şahtior Doneţk speră ca declinul echipei naţionale să se fi terminat. "Avem limitele noastre. Înţelegeţi că nu suntem echipa care a fost acum 15 ani. Trebuie să fim de acord cu această realitate şi să ne purtăm ca atare. Important e că acest declin să se oprească aici, iar totul să înceapă de la zero. Avem jucători talentaţi, de perspectivă", a menţionat Rât.

Meciul dintre reprezentativele Estoniei şi României, din Grupa D a preliminariilor CM 2014, va avea loc vineri, de la ora 21.00, pe "A. Le Coq Arena" din Tallinn


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro