Vineri, 29 martie 2024 - 4:02:13
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Petrolul Ploiesti s-a calificat dramatic în semifinalele Cupei României


5 decembrie 2013

Petrolul a câştigat dramatic partida cu FC Vaslui din sferturile Cupei Romaniei "Timisoreana". Aseară pe "Ilie Oana" "lupii galbeni" i-au adus pe cei aproximativ 8.000 de spectacori de la agonie la extaz.

Incă din primul moment, ploieştenii au trecut la cârma partidei, însă  dominarea teritorială nu a adus ocazii clare la poarta moldovenilor.
In minutul 5, Texeira încearcă poarta moldovenilor, dar Cerniauskas se întinde si respinge.

La o fază banală, în minutul 27,  FC Vaslui a deschis scorul,  Celeban a reluat cu capul în poarta „lupilor” după centrarea  lui Temwanjera.  După primirea golului petroliştii au ieşit la atac, iar  în minutul 37 ”spiridusul” Fernandez a restabilit egalitatea, după  ce Cerniauskas a respins în faţă  un şut a lui Hamza.

Scorul la pauza a fost 1-1, contrar unei prime părţi dominate cateogoric de gazari.

Dupa pauză , Petrolul  a intrat pe teren sa rezolve calificarea, insa  Teixeira (minutul 63), respectiv Hoban (minutul 66)  nu găsesc ţinta .In minutul 70, dupa un corner, acelaşi Celeban aduce pentru câteva momente liniştea pe stadion , înscriind după o centrare pe colţul scurt a lui Sânmărtean.

Gazdele au revenit şi după "handicapul" primirii celui de al doilea gol. In minutul 75,  Albin a reuşit o super execuţie, dar mingea a trecut peste tranversală. In minutul 84 Teixeira   reia cu capul puţin pe lîngă poartă o centrare a lui Boudjemaa . In minutul 85, Camara  a reluat peste poarta,cu capul dupa o centrare a lui Alcenat .

În minutele de prelungire,  ploiestenii ataca in valuri , Bornescu ajugand (şi el)  în careul advers. In minutul 90 + 3, Hoban, " aruncă in aer "  tot stadionul reuşind  să egaleze dupa centrarea din corner a lui Boudjemaa.

Dupa cele 90 de minute regulamentare ...scorul a fost 2-2...

In prelungiri, o singura echipa a existat pe teren ....Petrolul. In minutul 97 Boudjemaa  a  şutat de la marginea careului, dar defensiva oaspetilor a reuşit să respingă. In minutul 99, Gerarldo Alves a reuşit să înscrie, lejer cu latul : 3-2

4-2 s-a facut in minutul 103 când Romario Pires a înscris printr-un  şut fabulos din afara careului.

Scor final 4-2 pentru Petrolul, iar "lupii " se califică pentru a doua oară consecutiv în semifinalele Cupei României şi este posibil  ca troferul cucerit anul trecut să rămână la Ploiesti .

Suporterii au protestat

Dupa incidentele de duminica, atunci când suporterii echipei Petrolul au fost agresaţi si batuti cu bestialitate de catre jandarmi, acestia au protestat timp de  10 minute la inceputul meciului, refuzand să intre in peluza.

Nu au lipsit nici  mesajele  pentru jandarmi si autoritatiile statului: "Domnesti, Ploiesti, Pungesti...Romania,unde esti ?!?" 'Ori "moarte" striga toti ", "Libertatea e un drept,  nu asumarea unui risc", „Drepturile garante in picioare sunt calcate"

 

Petrolul Ploiesti – FC Vaslui 4-2 (0-0) (2-2)

 

Marcatori: Fernandez (37), Hoban (90+3), Alves (99), Romario (102) / Celeban (27, 70)

Petrolul: Bornescu – Alcenat, Alves (cpt), Benga (73 Camara) – Romario, Hoban – Fernandez (70 Boudjemaa), Albin, Teixeira – Younes (82 De Lucas). Antrenor: Cosmin Contra

FC Vaslui: Cerniauskas – Celeban, Prahic, Cordoş, Muşat (72 Ortiz) – Madson, Caue – Sălăgeanu, Temwanjera (106 Balaur), Sânmărtean (cpt) – Antal (88 Pătulea). Antrenor: Liviu Ciobotariu

Au arbitrat:Cristian Balaj (Baia Mare) – Valentin Avram (Bucureşti), Vladimir Urzică (Piatra Neamţ)

Arbitru de rezervă:George Rădulescu (Bucureşti)

Observator:Corneliu Fecioru (Bucuresti, FRF)

Delegat:Paul Cazan (Bucuresti)


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro