Marţi, 19 martie 2024 - 8:37:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Fotbal/ Mutu trebuie să plătească 17 milioane de euro clubului Chelsea


9 martie 2012

adrian-mutuAtacantul român Adrian Mutu trebuie să plătească suma de 17.173.990 euro clubului englez de fotbal Chelsea Londra, reprezentând despăgubiri pentru încălcarea contractului, după ce a fost găsit pozitiv la cocaină, a decis judecătorul Federico Moreno, de la tribunalul Districtului de Sud din Florida, unde Mutu deţine unele proprietăţi.

Avocaţii lui Mutu, printre care şi Cristian Sârbu, au pretins că despăgubirea este de natură penală şi contravine politicii publice, dar judecătorul Moreno a considerat că această cauză are legătură cu costurile neamortizate ale clubului englez, în urma încălcării contractului, şi astfel nu încalcă legile.

Chelsea a cerut Tribunalului districtual din sudul statului Florida să confirme şi să pună în aplicare decizia în acest caz.

Mutu, transferat în 2003 de la Parma la Chelsea, pentru 22,5 milioane lire sterline, semnând un contract pe cinci ani, cu un salariu anual de 2,35 milioane lire, plus o primă de instalare şi un bonus de 500.000 de euro pentru agentul său. În al doilea an de contract, Mutu a fost găsit pozitiv la cocaină, Chelsea i-a reziliat contractul, iar jucătorul a fost suspendat pe o perioadă de 7 luni.

În 2008, FIFA a decis ca Mutu să plătească suma de 17 milioane de euro lui Chelsea, iar apelurile înaintate de fotbalist la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne şi Tribunalul Suprem Federal al Elveţiei au fost respinse.

Mutu evoluează în prezent la formaţia Cesena, penultima clasată în prima ligă italiană


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro