Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 4:21:17
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Halep ratează, pentru a doua oară, şansa de a deveni locul 1 mondial în WTP!


12 iulie 2017

Simona Halep a jucat din nou, la doar câteva săptămâni după finala pierdută la Roland Garros, pentru a deveni lider WTA. Nu a reuşit nici de această dată.

Pe lânga miza uriaşă a clasamentului, Simona Halep a ratat şi unşi un loc în semifinalele prestigiosului turneu de la Wimbledon. Românca a început bine meciul cu Johanna Konta, a şasea favorită, şi preferata publicului. Jucătoarea născută în Australia, dar care reprezintă Marea Britanie, a stat tot timpul în ”trena” Simonei, care a câştigat primul set la tie-break.

Tot în ”prelungiri” s-a decis şi manşa secundă, de această dată în favoarea Johannei Konta. În ”decisiv”, nervii Simonei au cedat, aşa cum s-a întâmplat şi în finala de la Roland Garros, iar punctele au mers spre adversara ei.

Românca nu va urca pe primul loc în clasamentul WTA nici de această dată.

Konta, care s-a născut la Sydney, în Australia, în urmă cu 26 de ani, este la cea mai bună evoluţie din carieră la Wimbledon, fiind prima britanică prezentă în sferturile de finală din ultimii 33 de ani.

În semifinalele turneului de pe iarba londoneză, care a fost disputat pentru prima oară în urmă cu 140 de ani, s-au calificat deja iberica Garbine Muguruza, cap de serie 14 şi fostă finalistă, şi americanca Venus Williams, care caută al şaselea titlu din carieră la Wimbledon.

Konta o va întâlni în penultimul act pe Venus Williams (37 de ani, locul 11 WTA), una dintre cele mai titrate jucătoare din istoria competiţiei de la All England Club.

Venus Williams a câştigat primul titlu la Wimbledon în 2000, când Simona Halep nu împlinise nici măcar 9 ani. Au urmat trofee la simplu în 2001, 2005, 2007 şi 2008. Are şi şase titluri la dublu la Wimbledon, toate obţinute alături de sora ei, Serena, care s-a impus anul trecut, atât la simplu, cât şi în competiţia perechilor.

În sferturile de finală, Venus Williams a învins-o pe senzaţionala Jelena Ostapenko, scor 6-3, 7-5, letona nereuşind să repete izbânda fenomenală de la Roland Garros, unde a câştigat titlul, în urma unei finale cu Simona Halep.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro