Miercuri, 24 aprilie 2024 - 7:51:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lupii au deraiat Rapidul


1 noiembrie 2013

Un meci între Rapid şi Petrolul înseamnă: orgolii,ambiţii, patimă şi emoţii. Rapid-Petrolul s-a dovedit a fi un derby 100 % "curat ".
Cele două echipe de tradiţie s-au întâlnit aseară pe Giuleşti, în optimile Cupei României. Meciul a debutat sub o ploaie de torţe şi cu o atmosferă de adevărat derby,  cele două galerii  făcând un spectacol care te trimite cu gândul la marile meciuri din Argentina sau Italia .

În prima repriză, Rapid a arătat că retrogradarea echipei în liga a doua a fost o mare gafa a LPF, punând mari probleme "lupilor" .  
Ploieştenii au avut prima ocazie a partidei, în minutul 8,  Dore a trimis periculos mingea cu capul peste poarta.  
În minutul 17, fostul rapidist, Texeira pătrunde în careu, dar Lungu îl blochează .
Deşi prima repriză a fost una plictisitoare, jocul a avut cursivitate, lipsind fazele de poartă. În timpul primului mitan, galeria "lupilor " a afişat un  banner cu mesajul: "Dincolo de greutăţi, ierarhii şi rezultate / Rămâne derby-ul pasiunilor adevărate".

"Lupii" au muşcat în repriza a doua

După pauză, "lupii galbeni" au arătat care e diferenţa actuală dintre cele două echipe . În minutul 60,  Hoban a trimis bine cu capul din 6 metri, dar Drăghia a avut  o paradă excelenta , scoţând de pe linia porţii .
În minutul 66, Petrolul deschide scorul , atunci când Teixeira a centrat perfect pentru Dore, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate . Rapid-Petrolul 0-1 şi lucrurile intrau în normal...
În minutul 73, "lupii" au adus liniştea în Giuleşti,Albin a centrat în careu , iar Romario a finalizat cu o lovitură de cap .
Rapid-Petrolul 0-2  ...După primirea golului 2, gazdele n-au mai contat în atac. Putea fi 3-0,dacă Dore (minutul 87 ) sau  Boudjemaa ( minutul 90 + 1),nu-l făceau "mare" pe  Drăghia.

Flash ...

  • Aproximativ 800 de suporteri de la Ploieşti au asistat la meci .
  • Petrolul a avut  un penalty pe finalul primei reprize, henţ a lui Tanc , dar "centralul" Petrescu nu a văzut.
  • Foştii rapidişti Teixeira şi Bornescu, au fost primiţi cu aplauze de către suporterii giuleşteni .
  • În minutul 35 , Geraldo Alves a fost schimbat cu Romario , din cauza unei întinderi musculare.
  • La partida de aseară au asistat scouteri din Spania, Germania şi Anglia, trimişi pentru a urmări jucătorii celor două echipe.
  • La meci au asistat 11 000 de spectatori .


Declaraţii :

"Nu a fost uşor, a fost aşa de greu cum m-am aşteptat. În prima repriză, chiar nu s-a văzut diferenţa dintre noi şi Rapid. Adversarii noştri au fost agresivi, au făcut o repriză la care chiar nu mă aşteptam. La pauză am corectat şi la sfârşit valoarea şi-a spus cuvântul.

Moldovan mi-a povestit ce se întâmplă la Rapid şi consider că face lucruri excepţionale, în aceste condiţii. Sincer, e păcat fără Rapid în Liga I. A fost o atmosferă extraordinară, un derby adevărat, vreau ca la anul să aibă loc în Liga I".Cosmin Contra

"Sunt mândru de aceşti copii. Am mare încredere în potenţialul lor. Din păcate azi diferenţa a fost făcută de experienţa dar şi de valoarea adversarului, însă consider că şi noi am dat o replică excelentă. Azi dacă aveam orice alt adversar din Liga I, în afară de Petrolul şi Steaua, cred că puteam reuşit mai mult. Fără falsă modestie, cu acest lot Rapid are faţă de Liga I. S-ar putea situa pe la mijlocul clasamentului. Dacă vom munci la fel, avându-i în spate şi pe aceşti suporteri minunaţi, sunt convins că nu vom avea niciun fel de problemă cu promovarea . " Viorel Moldovan

Rapid: Drăghia – I. Voicu, Tanc, D. Lung, N. Vasile – Selagea – Martin (71 Cl. Herea), Al. Ioniţă ÎI, V. Negru, Doman (85 Lukanovic) – Ciolacu. Antrenor: Viorel Moldovan.
Petrolul: Bornescu – Achim, Geraldo (35 Romario), Benga, Guilherme – Mustivar, Hoban – Walter Fernandez (61 Albin), Boudjemaa, Teixeira (78 Morar) – Dore. Antrenor: Cosmin Contra.
 
Au arbitrat: Radu Petrescu (Bucureşti) – Florin George Neacşu (Câmpulung Muscel) şi Vlad Bârleanu (Bucureşti).
Observatori FRF: Cornel Sorescu (Piteşti) şi Florin Nicolaescu (Slatina).


foto : digisport.ro


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro