Marţi, 19 martie 2024 - 1:10:45
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Ploieştiul- capitala mondială a boxului feminin


29 martie 2013

Municipiul Ploieşti ar putea deveni la finalul acestui an capitala boxului mondial feminin. Primarul Iulian Bădescu împreună cu Leonard Doroftei, preşedintele Federaţiei Române de Box, au anunţat,într-o conferinţă de presă, ca la Lausanne a fost depus dosarul de candidatură a Ploieştiului pentru organizarea Campionatului Mondial de Box Feminin.

Oraşul nostru este în competiţie cu alte două localităţi, iar AIBA va anunţa câştigătorul  la începutul săptămânii viitoare.

“Ploieştiul este un oraş de campioni care merită o competiţie de nivel mondial. Vrem o competiţie care să devină tradiţie, iar fetele au ţinut, în ultima perioadă, boxul la suprafaţă”, a spus Leonard Doroftei.

Sigla propusă de organizatorii conţine lupul dacic, motivaţia lui Doroftei fiind că suntem în „oraşul lupilor”.

Dacă vom fi desemnaţi câştigători, competiţia va fi găzduită de Sala Sporturilor „Olimpia”.

„Am discutat cu constructorul şi am înţeles că la Bucureşti a fost semnat ultimul act adiţional. Din ceea ce am văzut, sala va fi gata la sfârşitul lui august, deşi constructorul este optimist şi susţine că va fi gata mult mai devreme”, a spus primarul Bădescu.

„Este o promovare extraordinară pentru Ploieşti. Vom pune la dispoziţie sălile de antrenament, mai exact Sala Doroftei şi căutăm modalitatea de a ne implica şi pe partea de asigurare a transportului”, a mai declarat primarul.

La Campionatul Mondial de Box Feminin urmează să participe peste 400 de sportivi şi peste o sută de antrenori şi oficialităţi din lumea  boxului din 53 de ţări.

 

Foto:Telegrama


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro