Marţi, 24 noiembrie 2020 - 5:42:54
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Fed Cup: Dulgheru s-a impus în faţa canadiencei Bouchard


19 aprilie 2015

Alexandra Dulgheru a învins-o, sâmbătă, pe numărul 1 canadian, Eugenie Bouchard, 7 WTA, după un ultim ghem dramatic, care a avut şapte egalităţi, a durat peste 12 minute, iar sportiva de pe locul 69 mondial a salvat trei mingi de break şi s-a impus la a patra minge de meci, a cincea a întâlnirii.

Bouchard nu traversează o perioadă bună a carierei, din punct de vedere al formei sportive, însă ea a ţinut să fie pe teren la întâlnirea cu România pentru a ajuta echipa Canadei să se menţină în Grupa Mondială. Încurajată de surpinzătoarea victorie a compatrioate ei, Francoise Abanda, în meciul cu Irina-Camelia Begu, Eugenie Bouchard a intrat pe teren hotărâtă să ridice scorul la 2-0, în întâlnirea cu România.

Canadianca a dat tare în minge din start, dar precizia loviturilor ei este departe de cea de la începutul anului trecut. A folosit lovitura de dreapta ca armă principală, a căutat să o mişte de-a latul terenului pe Dulgheru, a riscat tot timpul şi a vrut să încheie repede punctele.

La rândul ei, Alexandra Dulgheru a gândit impecabil meciul din punct de vedere tactic: în primul rând să nu greşească, apoi să lungească punctele, să returneze toate mingile, să puncteze când este cazul şi să culeagă "cadorile" oferite de Bouchard (42 de greşeli neforţate, faţă de 20). Sâmbătă, românca a avut în plus inteligenţă, răbdare şi o defensivă de netrecut în multe momente, dar şi un serviciu destul de sigur.

Dulgheru a început cu un break, însă Bouchard a revenit imediat, câştigând şi ea pe serviciul rivalei. O nouă "combinaţie" break-rebreak a avut loc la scorul de 2-2, nu şi la 4-4. Atunci românca a câştigat pe serviciul lui Bouchard, apoi a închis setul cu 6-4, în 41 de minute.

Setul al doilea a avut o desăşurare oarecum similară cu primul. "Combinaţia" break-rebreak a apărut la 1-1, tot Dulgheru fiind prima care a câştigat pe serviciul adversarei. Ea a mai făcut un break la 3-3 şi imediat a ridicat scorul la 5-3. Bouchard nu a renunţat la luptă şi şi-a fructificat serviciul, anulând o primă minge de meci a jucătoarei române.

La scorul de 5-4, ghemul a avut o desfăşurare dramatică, pe serviciul Alexandrei Dulgheru. Cele şapte egalităţi, trei mingi de meci, una salvată cu ajutorul benzii fileului, şi trei de break au ridicat tensiunea la cote înalte în Arena Maurice Richard din Montreal. În cele din urmă, românca a avut nervii mai tari şi a câştigat cu 6-4, 6-4, după o oră şi 37 de minute de joc.

La finalul partidei, Dulgheru s-a îndreptat imediat spre loja în care se afla staful României şi coechipierele Andreea Mitu şi Raluca Olaru. Ea a mimat că refuză să dea mâna cu ei, ironizând astfel gestul lui Bouchard, care nu a acceptat să-i strângă mâna la tragerea la sorţi de vineri.

În tot acest timp, Bouchard a aşteptat-o la fileu pe Dulgheru, pentru a-i strânge mâna, aşa cum a promis vineri. După "mica scenetă" pusă în practică în sala din Montreal, românca a mers şi a dat mâna cu sportiva canadiană.

În primul meci, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda (260 WTA), după două ore şi 39 de minute de joc. Begu a fost vizibil afectată în setul trei de o problemă la piciorul stâng.

Duminică sunt programate partidele Eugenie Bouchard (locul 7 WTA) - Irina-Camelia Begu (locul 33 WTA), Francoise Abanda (locul 260) - Alexandra Dulgheru (locul 69) şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Dacă Begu nu va putea evolua în meciul din ziua a doua a întâlnirii, ea va fi înlocuită de Andreea Mitu, locul 104 WTA.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating  rating  rating
(265 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Pro Romania- Forta ta in Parlament

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateClinica Roua

Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


servicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 noiembrie 2020
Autentificare
stiriactuale.ro