Vineri, 29 martie 2024 - 9:21:27
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Egal în derby-ul european de la Ploieşti:Petrolul-Pandurii 1-1


30 iulie 2013

Derbiul european din Liga 1, dintre Petrolul şi Pandurii  s-a încheiat nedecis.  Finalul partidei a fost unul interzis cardiacilor. Oaspeţii au deschis scorul, iar gazdele au egalat şi au ratat un penalty.

Înainte de începutul partidei, tot publicul prezent pe stadionul s-a ridicat în picioare şi a intonat imnul României, 29 iulie fiind Ziua Imnului.

A urmat o festivitate de premiere. FC Petrolul Ploieşti a primit , din partea LPF, un trofeu pentru locului 3 ocupat în sezonul 2012-2013.

Ploieştenii au început în ofensivă meciul, în  minutul 19 Gicu Grozav a expediat un şut de la 14 metri, lateral dreapta, mingea a lovit bara şi s-a oprit norocos în braţele portarului gorjean. După pauză, jocul a prins "culoare", cele două echipe creând ocazii de gol.

În minutul 51, Hamza  a şutat pe colţul scurt, din lateral stânga, dar mingea a fost respinsă în corner de Lazăr. În minutul 53, Matulevicius a dat emoţii întregului stadion, şutul său ocolind puţin poarta  .

În minutul 64, Hoban a trimis o “torpilă” din lovitură  liberă de la 30 de metri.  Pe contraatac, în acelaşi minut Pecanha a avut emoţii la .

şutul lui Nistor. În minutul 73, Guilherme a tras puternic, iar Dore, debutant în "haită", nu a reuşit să devieze decisiv.

În minutul 80, Sipoto a deschis scorul, din 12 metri, după un corner .

Petrolul-Pandurii 0-1 şi gorjenii păreau că şi-au luat revanşa după înfrângerea categorică din ediţia trecută. În minutul 85, debutantul Dore a inventat o execuţie, de pe dreapta, marcând un "euro gol". Mingea trimisă de acesta a  “muşcat” transversala şi a ricoşat în pământ, apoi în poartă.Petrolul-Pandurii 1-1!

În minutul 90, centralul Istvan Kovacs a acordat penalty pentru "lupii galbeni" după un henţ clar a lui Paraskevas, dar Gicu Grozav s-a crezut Mutu şi n-a reuşit să înscrie după  “scăriţă”. Scăriţa încercată de Gicu a fost prinsă fără probleme de Lazăr.

Scor final  1-1.

După acest rezultat Petrolul are 4 puncte şi ocupă locul 4. Pentru "lupii galbeni" ,urmează  joi, partida din turul trei preliminar al Europa League, cu Vitesse Arnhem, iar duminică "lupii" vor întâlni, acasă, FC Braşov (ora 21.00), partida contând pentru a treia etapă a campionatului.

La meciul de pe "Ilie Oană" a asistat şi antrenorul echipei naţionale de fotbal Victor Piţurcă.

FC Petrolul

Pecanha – Achim, Geraldo Alves, Benga, Guilherme – Mustivar (cpt) (65 De Lucas), Hoban – Boudjemaa, Teixeria (55 Dore), Grozav – Younes (86 Priso).

Antrenor: Cosmin Contra.

Pandurii

Lazăr – Ungurusanu, Da Silva, Paraskevas (cpt), Momcilovic – Buleica, Anton, Breeveld, Nistor (90+1 Cristea)

 – Eric (71 Sipoto), Matulevicius (90+2 Mamele).

Antrenor: Cristian Pustai.

Au arbitrat: Istvan Kovacs (Carei) – Miclos Nagy (Cluj Napoca) şi Octavian Sovre (Oradea).

Arbitru de rezervă:Cătălin Popa (Piteşti).

Observatori:Cornel Sorescu (Piteşti, FRF)/Olimpiodor Antonescu (Bucureşti, LPF) şi Cătălin Ciubota (Bucureşti, LPF).


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro