Joi, 25 aprilie 2024 - 11:45:05
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Rapid Bucureşti ar putea avea soarta Universităţii Craiova


6 august 2013

Decizia Tribunalului de Arbitraj în Sport de la Lausanne, de a introduce Concordia Chiajna în Liga 1 în detrimentul Rapidului, a produs haos în fotbalul românesc. Rapid anunţă procese civile teribile, Dumitru Dragomir ameninţă, FRF tace, aşteptând referatul departamentului juridic.

Teoretic, decizia TAS nu este definitivă, ea putând fi atacată la Tribunalul federal elveţian. Acţiunea poate fi înaintată atât de FRF, cât şi de Rapid, care, deşi nu a fost parte în proces, a depus o cerere de intervenţie prin intermediul avocatului Josep Vandellos. „Nu ştiu ce va face Rapid, eu doar i-am reprezentat la TAS”, a declarat Vadellos pentru ProSport. Conform unor surse, FRF nu intenţionează să facă recurs, date fiind şansele infime de reuşită.

În acest moment Rapid nu poate juca în Liga 1 pentru că nu are licenţă. Termenul de înscriere în Liga a 2-a a trecut de mult (15 iulie), existând temeri privind prezenţa rapidiştilor în liga secundă. Sunt zvonuri că imediat cu introducerea lor în competiţie vor apărea contestaţiile oficiale, prima urmând să vină de la CSMS Iaşi. „În mod normal, n-ar trebui să fie probleme, pentru că Rapid era deja înscrisă în sezonul actual într-un eşalon superior”, spun voci din sistem. Oficial, soluţia va fi votată în Comitetul Executiv.

Imediat după verdictul TAS, şefii Rapidului au anunţat că vor da în judecată FRF şi vor cere daune de minimum trei milioane de euro. Finanţatorul Adrian Zamfir a declarat sâmbătă că Rapid semnase un contract de publicitate în valoare de trei milioane de euro cu Murfatlar, pe un an, înţelegerea fiind condiţionată de prezenţa echipei în Liga I. Precizare obligatorie: nici măcar naţionala, în anii de glorie, nu a avut un partener anual de trei milioane de euro, iar Steaua nu găseşte un sponsor care să dea un milion de euro pentru a apărea pe tricouri.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 25 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro