Marţi, 19 martie 2024 - 12:09:37
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Super amical între CSU Asesoft şi Partizan Belgrad la Ploieşti!


4 septembrie 2014

Joi, 11 septembrie, de la ora 19:00 campionii îşi vor prezenta lotul pentru noul sezon şi au pregătit un amical de lux, împotriva " granzilor din Serbia "... Partizan Belgrad.

CSU Asesoft Ploieşti - Partizan Belgrad este mai mult decât un amical, un meci în care pasiunea, orgoliul şi emoţiile transformă partidă din Sala Sporturilor " Olimpia " într-un show total de baschet, unic în istoria ultimilor ani din baschetul masculin românesc.

Cele două grupări balcanice sunt în relaţii amicale, acest fapt venind şi în completarea unui cv european al campionilor în ultimii ani, atât pe plan naţional cât şi pe plan european.

 Partizan Belgrad are un palmares impresionant pentru Europa 

Un titlu în Euroligă (1992), 3 Cupe Korac (1978, 1979, 1989), 6 Ligi Adriatice (2007, 2008, 2009, 2010, 2011, 2013), 21 de titluri naţionale şi 13 Cupe ale Serbiei.

Clubul care domină baschetul sârb s-a înfiinţat la data de 4 octombrie 1945.

Antrenor este (cel mai în vogă tehnician de pe banca alb-negrilor) Dusko Vujosevic, din lotul sârbilor fac parte super jucători printre care: Milenko Tepic, Dorde Gagic sau Drăgan Milosavljevic, (internaţionali sârbi fiind "aşi " în campionatul intern, Liga Adriatică, EuroCup sau Euroligă.

Ultima mare performanţă a sârbilor este calificarea la turneul final - Paris (2010), turneu contând pentru Euroligă a lui Partizan Belgrad, sârbii fiind eliminaţi dramatic în semifinale de Olympiacos Pireu cu scorul de 80-83.

„Punând cap la cap toate aceste elemente şi privind retrospectiv către formaţiile pe care CSU Asesoft le-a întâlnit, de-a lungul anilor, în EuroCup şi EuroChallenge, putem spune fără teama de a greşi că Partizan Belgrad este cel mai sonor nume care va călca în Sala Olimpia. Sârbii domină cu regularitate de aproape de 15 ani întrecerea internă, reprezintă o structură solidă şi un model de urmat pentru orice club care se respectă. Pe lângă fanii ploieşteni care vor veni cu siguranţă în număr mare la sală, aşteptăm la acest meci comunitatea sârbească, dar şi firmele interesate să se promoveze prin intermediul unui astfel de eveniment istoric pentru baschetul românesc. Delegaţia lui Partizan va sosi la Ploieşti chiar în ziua meciului şi va decola cu destinaţia Sarajevo vineri dimineaţă, acolo unde campioana Serbiei va participa la un turneu amical. Oaspeţii noştri vor veni în Sala Olimpia cu materiale promoţionale cu însemnele clubului, pe care le vor împărţi fanilor ploieşteni, iar după meci vă avea loc dineul oficial. Ne dorim ca acest joc amical să fie un prim pas făcut de cele două formaţii pentru dezvoltarea unui parteneriat de succes”, a declarat (pentru www.csuasesoft.ro) preşedintele executiv al Asesoftului, Ionuţ Georgescu.

Imediat după sfârşitul partidei, va avea loc o conferinţă de presă la care vor participa câte trei reprezentanţi ai fiecărei echipe – antrenorul principal şi doi jucători.

 Meciul dintre CSU Asesoft Ploieşti şi Partizan Belgrad va fi transmis în direct de o televiziune naţională, numele acesteia va fi comunicat zilele următoare.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro