Sâmbătă, 27 aprilie 2024 - 12:41:40
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Şahista ploieşteancă Emilia Coman a riscat şi a câştigat!


4 mai 2016

Cu putin timp înainte de Sarbatorile Pascale, între 17 si 28 aprilie, statiunea Caciulata a reunit la startul Finalelor Nationale de Juniori la Şah, un numar record de 626 de participanti, cu varste cuprinse intre 8 si 20 de ani. Atat fetele cat si baietii, au concurat in cadrul celor 7 grupe de varsta , desemnandu-si campionii si reprezentantii in competitiile internationale , specifice  juniorilor. La această competiţie  au participat si 31 juniori ploiesteni, care au luptat cu ardoare pentru o clasare cat mai buna , pentru medaliile puse in joc la cele 4 probe : sahul clasic , dezlegari , sah rapid si blitz.

“Regina” celor 4 probe este însa şahul clasic, singura care desemneaza reprezentantii oficiali ai Romaniei la competitiile internationale de juniori. Prin prisma acestui fapt, cele mai valoroase rezultate obtinute de juniorii ploiesteni sunt cele 2 medalii de bronz la sahul clasic, obtinute de  COMAN Emilia – Florentina- la fete 18 ani si CIOARA Maria - la fete 8 ani.   

Pe masura avansării în categoria de varsta dificultatea obtinerii unei medalii creste progresiv, astfel incat performanta Emiliei COMAN  elevă  la Colegiul  Al I. Cuza din Ploiesti  in clasa a 9-a este cu atat mai mare. Categoria de 18 ani este cea care permite trecerea de la speranta la certitudine în sahul de performanta. Un amanunt semnificativ este acela ca Emilia, de 3 ori campioana nationala la 10 , 12 si 14 ani, împlineşte pe 04  mai, doar 15 ani  astfel încât ar fi trebuit sa joace in grupa fete 16 ani , însă a ales sa participle la o categorie superioara ( fete 18 ani ), mult mai dificila. Scopul a fost o mai buna pregatire pentru viitorul Campionat European de Senioare de la Mamaia ( 27 mai – 7 iunie ), la care va concura.   A riscat si a castigat, nu doar aceasta medalie de bronz , dar si o medalie de argint la dezlegari si un loc 4 la sah rapid. De remarcat că la sah rapid a ratat o clasare mult mai buna, dupa primele 6 runde conducand singura in clasament. Ca în orice sport, munca intensa este rasplatita si Emilia a muncit enorm in cei 8 ani si jumatate de cand practica sportul mintii. 
 

O felicităm şi noi şi îi urăm “La multi ani şi multe împliniri şahiste” la concursurile internaţionale  la care va reprezenta România în acest an !

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 26 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro