Vineri, 22 octombrie 2021 - 9:43:29
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Alin Moldoveanu, primul campion olimpic al României la Olimpiadă


31 iulie 2012

alinAlin Moldoveanu a castogat prima medalie de aur pentru Romania la JO! Sportivul a acumulat 702.1 puncte. Alin Moldoveanu se calificase în finala probei de tir - puşca aer comprimat 10 metri - de la Jocurile Olimpice de la Londra, sportivul din România reuşind să egaleze atunci recordul olimpic - 599 de puncte.

Moldoveanu este născut la Focşani, a studiat psihologia, are 29 de ani, locuieşte într-o cameră de 5/5 şi este antrenat de multiplul campion Sorin Babii.

Alin Moldoveanu a declarat, luni, la finalul probei de puşcă aer comprimat 10 m în care a câştigat primul titlu olimpic pentru România la JO de la Londra, că era mulţumit cu orice medalie şi că a aflat că a câştigat aurul abia după ultimul din cele zece focuri.

"N-am ştiu că am luat medalia de aur decât după ultimul foc. Eu eram mulţumit cu orice medalie, am zis că măcar pe locul trei să fiu. Pentru că aici tot timpul poţi să clachezi. Abia după ultimul foc poţi să ştii. Mi-am dorit mult titlul, dar nu poţi să ştii niciodată. La tir este relativ, n-ai cum să ştii dinainte. Doar ziua contează. De exemplu, penultimul antrenament a fost foarte bun, iar antrenamentul de ieri a fost foarte prost. Trebuie să faci totul exact la fel, e matematica pură. La sportul ăsta nu poţi să ştii dacă iei medalie. Dacă ajungi în finală este o performanţă extraordinară", a afirmat Moldoveanu, la televiziunea Sport.ro.

Absolvent al facultăţii de psihologie, el a recunoscut că a tremurat la ultimul foc din finală, dar a reuşit să se concentreze pentru a trage cât mai bine. "Şi eu tremuram (n.r. - La ultimul foc), dar ce puteam să fac? Eu trebuia să trag. La tir nu trebuie să ai gânduri. Dacă începi să te gândeşti că poţi să câştigi eşti gata, s-a terminat. Nu ştiam care e diferenţa între mine şi ceilalţi, nu m-am uitat pe rezultate, erau afişate acolo în sală, dar am încercat să ignor tabela şi am reuşit", a spus sportivul în vârstă de 29 de ani.

Moldoveanu a fost impresionat de numărul spectatorilor prezenţi la concursul de tir şi a precizat că medalia de aur câştigată la Jocurile Olimpice de la Londra nu îl va schimba în niciun fel. "Acum e prima oară în viaţa mea când aud că nu mai sunt bilete de intrare la tir. Toate biletele au fost vândute, nu mi-am imaginat niciodată asta. Eu o să-mi văd de treabă în continuare, nu schimbă nimic rezultatul de azi. Eu o să încerc şi la Rio, normal, să fiu sănătos. Am avut mai mulţi ani prosti după Beijing, dar asta nu contează. Doar ziua în care concurezi contează", a menţionat sportivul legitimat la CS Dinamo.

Alin Moldoveanu a început să practice tirul de când avea 13 ani. De atunci face 6 antrenamente pe săptămână, iar în perioada competiţiilor importante fiecare antrenament durează 6 ore.

În concursul de tir cu puşca fiecare sportiv trage câte 60 de focuri, iar pentru acest lucru are la dispoziţie o oră şi 45 de minute. În acest interval de timp are loc şi încălzirea, iar atunci când sportivul se consideră pregătit îi anunţa pe arbitri că începe tragerile oficiale. Pentru a obţine punctajul maxim (10 puncte pentru fiecare foc), sportivul trebuie să nimerească un cerc de 5 milimetri, aflat în mijlocul ţintei.

Sportivul Alin Moldoveanu, care, luni, în probă de puşcă aer comprimat 10 m, a câştigat prima medalie de aur României la Jocurile Olimpice de la Londra, declară, într-un interviu acordat agenţiei MEDIAFAX, publicat la 24 iulie, că a ajuns la întâmplare să practice tirul.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(58 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adi Deseuri Prahova

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateComentarii:

 
avatar Adrian Ducu 0  

Felicitari! Iata ca, desi se antreneaza in ultimul hal, romanii reusesc sa ia medalii! poate se vede si acolo sus unde nu se gaseste timp decat pentru cearta, referendum de 20 de milioane de euro si alte porcarii.

(31 iulie 2012 14:06:51)


Din aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook
ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 17 octombrie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro