Marţi, 19 martie 2024 - 12:47:33
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Înfrângere şi ghinion:CSU Asesoft – Pinar Karsyaka 72-80 (26-36)


24 octombrie 2013

CSU Asesoft: Adamovic, Mohammed, Flowers, Burlacu, Tică
Pinar Karsiyaka: Dixon, Diebler, Altintig, Lyons, Batista


După victoria de răsunet de săptămâna trecută de la Moscova, aseară campionii  au întâlnit un alt nume greu al Europei - finalista de anul trecut a EuropaCup, echipa turca Pinar Karasyaka .
Campionii au demonstrat că sunt “greu de ucis” în prima parte a partidei, Tică făcându-l pe  Batista un anonim, iar Adamovic a marcat de la distanţa , în minutul 5 scorul arata   9-4 pentru alb-albaştrii ,aducând primul time-out cerut de către antrenorul  turcilor.

În minutul 8… “şocul”

Flowers a forţat o intercepţie la Demir, în acel moment piciorul de sprijin i-a cedat americanului,acesta căzând “lat” lamijlocul terenului.
Rumoare,emoţii şi durere… Din păcate, toate temeriile s-au adeverit , Flowers nereuşind să mai să pună piciorul stâng pământ.
Acesta a părăsit suprafaţa de joc purtat de colegi pe braţe. Prima veste a fost “dureroasa”… – ruptură de tendon achilian.

Luptă disproporţionată

Fără cel mai bun aruncător al lor din spatele semicercului, campionii au condus ostilitatiile până în primele minute ale celui de al doilea sfert .
Din sfertul doi, “plieşii “au ieşit la atac, Dixon – Diebler – Hersek au  înscris din orice poziţie şi de la orice distanţă, având la un moment dat un avantaj de 9 puncte (min 17).
După pauză,  Pinar a apăsat acceleraţia profitând şi de ratările ploieştenilor . În ultimul sfert turcii, au început să se relaxeze , dar a fost prea târziu pentru ca amfitrionii să câştige un meci, în care accidentarea lui Flowers era mai importantă decât scorul final,aşa cum susţinea la conferinţa de presă ,de după meci şi antrenorul lui Asesoft , Vladimir Arnautovici.

Scorul pe sferturi: 15-11, 11-25, 19-22, 27-22

CSU Asesoft: Adamovic (19p, 5x3), Szijarto (1rec), Flowers (2p, 2rec, 2pd), Dunn (13p, 3rec, 2pd), Burlacu (4rec, 3pd), Mohammed (8p, 3rec, 4pd, 1cap), Ţică (14p, 5rec), Lee (3p, 2rec), Zekovic (11p, 5rec, 2pd, 1x3), Guţoaia (2p)
Echipa: 2p-48%, 3p-27%, FT-82%, 28rec, 14pd, 8mp, 10mc, 1cap

Pinar Karsiyaka: Hersek (11p, 9rec, 3pd, 1x3), Altintig (1rec, 2pd), Koc (2p, 3rec, 1cap), Dixon (25p, 3rec, 6pd, 5x3), Batista (17p, 11rec), Demir (2p, 4rec), Lyons (5p, 2rec), Diebler (12p, 3rec, 4x3), Senturk (6p, 5pd, 1x3)
Echipă: 2p-55%, 3p-48%, FT-79%, 39rec, 17pd, 18mp, 2mc, 1cap

În celelalte partide, Khimki Moscova (Rusia) s-a impus pe terenul lui Lukoil Academic (Bulgaria), cu 85-79, iar Igokea Aleksandrovac (Bosnia) a cedat, în faţa propriilor suporteri, scor 67-74, în dispută cu Hapoel Ierusalim (Israel).

Grupa E

1. Pinar Karsiyaka (2-0) – 4 puncte
2. Hapoel Ierusalim (2-0) – 4 puncte
3. CSU Asesoft (1-1) – 3 puncte
4. Khimki Moscova (1-1) – 3 puncte
5. Lukoil Academic (0-2) – 2 puncte
6. Igokea Aleksandrovac (0-2) – 2 puncte

Vineri, Flowers va fi supus unui RMN

Americanul Jonte Flowers va fi supus, mâine, unui RMN.
După primele investigaţii ale medicilor , se pare că este vorba despre o ruptură a tendonului achilian, iar dacă rezultatele analizelor se adeveresc , atunci Flowers va lipsi de pe teren între 4-6 luni. „Suntem puşi într-o situaţie mai mult decât delicată, aceea de a suplini unul dintre cei mai buni jucători ai noştri. Ne va fi greu fără Flowers, dar nu avem ce face altceva decât să mergem înainte şi, în funcţie de rezultatul RMN-ului, să începem căutările pentru a găsi un înlocuitor”, a declarat antrenorul Vladimir Arnautovic.

Vladimir Arnautovic, antrenor CSU Asesoft: "Sunt cele mai rele două lucruri care ni se puteau întâmpla. Am pierdut un meci pe care l-am controlat în primele zece minute şi, mai presus de toate, va trebui să ne descurcăm în continuare fără cel mai bun shooter al nostru, Jonte Flowers. În momentul accidentării, băieţii au rămas înlemniţi, niciunul nu a mai reuşit să schiţeze vreun gest. Am căzut psihic, turcii au venit peste noi şi au trecut la timonă partidei. Au avut, la un moment dat, un avans de 18 puncte şi, chiar dacă am mutat din mers, trecându-l pe Dunn pe poziţia 2, a fost prea târziu pentru a mai schimba ceva. În funcţie de rezultatul RMN-ului la care Flowers va fi supus sâmbătă, vom vedea dacă este nevoie să aducem un jucător străin în locul său".

Filip Adamovic, conducător de joc CSU Asesoft: "Accidentarea lui Flowers ne-a şocat pe toţi. Un asemenea moment este foarte greu de depăşit în plan mental, când îţi vezi colegul întins pe parchet, aproape lăcrimând de durere. Aş fi preferat, sincer, să pierdem acest joc la o diferenţă mai mare, dar să ne putem baza în continuare pe Flowers. Chiar şi în aceste condiţii, trebuie să mergem mai departe, să strângem rândurile şi să pregătim cu atenţie următorul meci".

Ufuk Sarica, antrenor Pinar Karsiyaka: "Este o victorie importantă pentru noi, în faţa unei formaţii care, la rândul ei, săptămâna trecută, reuşise un succes la fel de important la Moscova. Ştiam că ne va aştepta un meci greu, dar suntem bucuroşi că avem în acest moment două victorii şi putem pregăti în linişte meciul cu Lukoil, de săptămâna viitoare".

Esteban Batista, pivot Pinar Karsiyaka: "Într-o asemenea competiţie puternică, să câştigi în deplasare este întotdeauna foarte important. Echipele sunt apropiate valoric şi, cred eu, avem parte de o grupă interesantă. Am controlat sferturile 2 şi 3, după care, şi pe fondul relaxării, am comis unele greşeli care i-au oferit formaţiei gazdă şansa să revină".

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Hidroprahova

Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro