Vineri, 1 decembrie 2023 - 10:16:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Cinci românce la Roland Garros


23 mai 2015

Dacă pe tabloul masculin de simplu de la Roland Garros nu a ajuns niciun român, în competiţia feminină sunt prezente cinci jucătoare din România: Simona Halep, a treia favorită şi finalista de anul trecut, Irina Begu, cap de serie 30, Alexandra Dulgheru, Monica Niculescu şi Andreea Mitu.

Ar fi fost şase, însă Sorana Cârstea a pierdut  în ultimul tur al calificărilor, cu un drastic 1-6, 3-6, în faţa paraguayencei Veronica Cepede Royg.

Turneul de Grand Slam de la Paris pune la bătaie premii record de 28 de milioane de euro, iar câştigătorii competiţiilor individuale, atât masculine, cât şi feminine, vor încasa 1,8 milioane de euro.

Simona Halep, învinsă în finala de anul trecut de rusoaica Maria Şarapova, care tocmai a întrecut-o în clasamentul WTA, va debuta pe zgura de la Roland Garros împotriva unei alte jucătoare din Rusia: Evghenia Rodina, locul 91 în lume. Se anunţă un meci destul de uşor pentru campioana din România.

Alexandra Dulgheru (50 WTA) şi Monica Niculescu (69) o flanchează pe Simona pe tablou, însă doar prima o poate întâlni în fazele iniţiale ale competiţiei, însă mai întâi trebuie să treacă de americanca Nicole Gibbs, jucătoare aflată la periferia Top 100 mondial, pe locul 97.

De cealaltă parte, Monica Niculescu va avea un debut de foc, împotriva favoritei 8, Carla Suarez Navarro, din Spania. Iberica s-a impus în toate cele trei confruntări directe de până acum.

Irina Begu şi Andreea Mitu au fost repartizate în jumătatea superioară a tabloului. Prima o va întâlni pe combativa americancă Bethanie Mattek-Sands, un adversar dificil pentru orice cap de serie. Irina a reuşit, însă, să o învingă de două ori pe excentrica americancă, ultima dată în acest an, la Rio de Janeiro, tot pe zgură.

Andreea Mitu, care este la doar cel de-al doilea meci din carieră la un turneu de Grand Slam, după o scurtă experienţă la Wimbledon, anul trecut, a avut parte de o tragere la sorţi favorabilă. O va întâlni pe franţuzoaica Alize Lim, care ocupă abia locul 368 în lume şi a primit un wild-card din partea organizatorilor.

Roland Garros 2015 debutează în acest weekend. Vom reveni cu informaţii după disputarea primelor partide.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin

Duo_best_gaz


Din aceeaşi categorie:Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebookservicii complete deratizare,dezinsectie,dezinfectie

ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 28 noiembrie 2023
Autentificare
stiriactuale.ro