Miercuri, 23 iunie 2021 - 10:39:19
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!

Cabinet stomatologic Ploiesti, Dentist Ploiesti - Stomatologie

Cine este Dinamo Zagreb, adversara Petrolului din Europa League?


9 august 2014

Dinamo Zagreb este un adversar foarte periculos pentru jucătorii Petrolului, cât şi pentru fanii “lupilor”. Echipa din capitala Croaţiei nu este numai cea mai titrată echipă din această ţară, dar are şi una dintre cele mai violente galerii din Europa, celebra “BBB” (Bad Blue Boys). Dinamo Zagreb este un adversar de coşmar pentru echipele româneşti. Croaţii ne-au ieşit în cale de şase ori. De cinci ori s-au calificat şi au făcut-o oferindu-ne şi multe umilinţe. Doar Steaua, în sezonul 1993-1994,  a reuşit să-i scotă şi să se califice în grupele Ligii Campionilor. A fost pentru prima dată când o echipă din România a pierdut meciul – tur pe teren propriu, scor 1-2, şi s-a calificat după o victorie entuziasmantă în deplasare, scor 3-2.
Dinamo Zagreb are un palmares impresionant: 16 titluri în Croaţia (ultimele 9 consecutiv!), 12 Cupe şi 5 Supercupe în Croaţia. Înainte de separarea fostei Iugoslavii, Dinamo Zagreb a fost una dintre forţele acelui campionat, alături de Steaua Roşie Belgrad, Partizan Belgrad şi Hajduk Split.

Lotul formaţiei Dinamo Zagreb. În lot sunt cinci portughezi, 2 argentinieni, 2 bosniaci, 1 francez, 1 brazilian, 1 algerian, 1 chilian, 1 ghanez, 1 macedonean. Antrenorul Zoran Mamici are la dispoziţie o mulţime de jucători cu o cotă foarte bună. Portughezul Wilson Eduardo (24 de ani) costă 4,5 milioane de euro. Algerianul Soudani este mai “ieftin” cu 500.000 de euro. Cop, J. Fernandes, M. Brozovici, P. Machado, A. Ademi, Eduardo sunt alţi jucători cu o cotă de minimum 3 milioane de euro. Cel mai cunoscut nouă este portughezul Ivo Pinto, fundaşul dreapta care s-a remarcat la CFR Cluj în urmă cu două sezoane.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
rating
(75 vizualizări)
Dacă v-a plăcut acest articol, daţi-ne un like:

Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:
Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:


Clinica Roua

Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook


ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 23 iunie 2021
Autentificare
stiriactuale.ro