Vineri, 19 aprilie 2024 - 9:55:41
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Simona Halep este din nou în finala French Open şi poate deveni nr 1 în WTA


9 iunie 2017

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova. Halep a afirmat, la finalul meciului, că este minunat să fie din nou în finală la Roland Garros, spunând că este turneul său favorit.

Simona Halep spune înaintea finalei ediţiei 2017 a French Open, pe care o va disputa sâmbătă, că este o jucătoare mult mai puternică din toate punctele de vedere decât atunci când a pierdut în ultimul act la Roland Garros, în 2014, în faţa Mariei Şarapova.

"Jocul meu este mai puternic şi diferit, gândesc mai mult şi joc mai inteligent, sunt mai bună şi mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mai diferită şi mult mai puternică decât în 2014. Alerg mai mult, nu obosesc, am lucrat mult în anii aceştia şi bineînţeles că şi experienţa contează", a declarat ea, la conferinţa de presă, după meciul cu Karolina Pliskova.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, a declarat că este extrem de bucuroasă de calificarea în finala de la Roland Garros, a doua oară în carieră, apreciind că acest este turneul ei favorit. Halep a mai spus că va da totul în finala cu Jelena Ostapenko, deoarece nu are nimic de pierdut.

Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 3, s-a calificat pentru a doua oară în carieră în finala French Open, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 3-6, 6-3, pe Karolina Pliskova din Cehia, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Halep va evolua din nou pentru trofeul Suzanne Lenglen, după ce a ratat câştigarea lui în 2014, când a pierdut în faţa rusoaicei Maria Şarapova.

În ultimul act, Halep va juca, sâmbătă, de la ora 16.00, în premieră, împotriva sportivei letone Jelena Ostapenko, locul 47 WTA. Ostapenko a împlinit, joi, 20 de ani, în ziua în care a învins-o cu scorul de 7-6 (4), 3-6, 6-3 pe elveţianca Timea Bacsinszky, locul 31 WTA şi cap de serie numărul 30, calificându-se pentru prima dată în finala unui Grand Slam. Tânăra letonă nu are niciun trofeu în palmares, de când evoluează ca profesionistă.

Calificarea în finală este recompensată la Roland Garros cu 1.060.000 de euro şi cu 1.300 de puncte WTA. Învingătoarea va primi 2,1 milioane de euro şi 2.000 de puncte WTA.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 19 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro