Sâmbătă, 20 aprilie 2024 - 12:30:30
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Amatorii şi profesionistul! Amintiri despre un meci care a supărat Ploieştiul: Petrolul-Progresul 2-3!


4 noiembrie 2018

Poveştile din fotbal fac şi după ani de zile deliciul amatorilor de rezultate, dar şi de can-can.

Vom povesti astăzi despre un meci care a făcut istorie, meciul în care Progresul Bucureşti s-a salvat de la retrogradare, iar Petrolul a pierdut promovarea în Liga 1, în etapa a 26-a din Liga a II-a, cu Progresul Bucuresti, cu scorul de 2-3.

Partida a avut loc pe 20 aprilie 2008 şi a fost privită cu aroganţă de conducătorii de atunci ai Petrolului. În tabăra Lupilor Galbeni jubilau convinşi că meciul va fi un succes Lucian Rădulescu, Vali Alexandru, Edi Alexandru...Galeria scanda...Campionii, campionii.... În faţa vestiarelor şefii Petrolului fumau trabuc, aşa cum văzuseră ei în filmele cu gangsteri, probabil şi îi umileau pe şefii oaspeţilor cu replica..sunteţi terminaţi, retrogradaţi, adio fotbal...In stafful de conducere al Progresului Bucureşti asculta rece replicile gazdelor Adrian Teodorescu, actualul finanţator şi antrenor al echipei Prahova Ploieşti. Calm, fără ceartă, având încredere în echipa sa şi fiind convins că infatuarea şi aroganţa nu are cum să ducă la ceva bun.

Începe meciul şi totul părea perfect pentru Petrolul...cel puţin din vorbe...

Oaspetii au condus cu 3-0, prin golurile reusite de Borbely (45' si 77') si Ene (75'), finalul apartinand insa gazdelor care au incercat o revenire spectaculoasa. Au punctat prin Cotan (86') si V. Lazar (87'), insa meciul s-a incheiat cu victoria Progresului cu 3-2.

Petrolul ramane pe locul 3 in clasamentul seriei B1 din Liga a II-a, cu 47 de puncte, dupa FC Brasov (66p) si CS Otopeni (52p, un joc mai putin).

De partea cealalta, Progresul Bucuresti ocupa locul 12, cu 30 de puncte şi se salvase de la retrogradare

Dacă la început galeria striga Campionii...la finalul meciului scandările se transformaseră (ca şi în acestă perioadă) în Demisia, Demisia.... A fost o înfrângere usturătoare, care a demonstrat că aroganţa şi infatuarea şi îşi au locul în fotbal şi că important este ceea ce arată tabela de marcaj după cele 90 de minute regulamentare de joc... Nu contează nici fumul scos din trabucurile scumpe, nici super maşinile cu care ajungi la stadion...contează finalul meciului, dar şi poveştile de culise care rămân peste ani....

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 20 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro