Vineri, 19 aprilie 2024 - 1:23:46
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Lecţie de fotbal pe Ilie Oană


29 aprilie 2014

Aseară "lupii galbeni " au câştigat categoric partida de pe teren propiu, contra echipei FC Botoşani cu scorul de 3-0.

Petrolul a predat o adevărată lecţie de fotbal adversarei sale, printr-o dominare netă, victoria a fost cu atât mai "dulce" prin golurile reuşite de către Adrian Mutu respectiv Laurenţiu Marinescu, amândoi reveniţi după accidentări, " Briliantul " după o lună şi 8 luni iar cel mai iubit "lup" din "haită" (n.r. Marinescu) după 11 luni.

Meciul a început cu oaspeţii, practicând un anti fotbal, iar arbitru Cojocaru fiind "aerian " fluierând la unele faze ca un amator.

După 20 de minute..."gazării" au " dictat muzica" în teren... dominându-şi adversarul total. La pauză 1-0 pentru Petrolul, după o repriză în care Botosaniul nu s-a văzut pe teren decât prin trageri de timp şi decizii luate total aiurea de către arbitru central.

Decarul ploieştenilor a revenit pe teren cu un gol

 

În minutul 71, Zivkovic îl faultează în careu pe Toto Tamuz, iar "Briliantul "l-a executat cu "sânge rece" pe Curileac. De remarcat aportul arbitrului adiţional, care a văzut faultul, Cojocaru neavând nici o intenţie să acorde 11 metri.

2-0 pentru Petrolul şi cum decurgeau ostilitatiile pe teren, problema învingătoarei nu se luă în discuţie.

Continuă show-ul...

 

În minutul 82 în aplauzele şi uralele stadionului a intrat pe teren Laurenţiu Marinescu, acesta înlocuindu-l pe Pablo De Lucas. În minutul 85, l-a faultat pe Alcenat în careu, de data aceasta Cojocaru a intervenit dictând penalty pentru ploieşteni.

Penalty-ul a fost executat perfect de Laurenţiu Marinescu, acesta reuşind să-şi încununeze cu gol, revenirea pe teren după aproape un an de absentă din tricoul galben-albastru.

După două minute de prelungire, Petrolul a " îngheţat " tabela cu scorul de 3-0, un scor mic pentru la câte ocazii au avut "lupii ".

După această victorie, Petrolul a rămas la un punct în spatele Astrei şi la 6 faţă de Dinamo.

Următorul meci al ploieştenilor, va avea loc pe 3 mai, la Timişoara împotriva echipei Poli. Partidă va fi difuzată de către Dolce Sport, începând cu ora 19.30.

 

PETROLUL: Pecanha - Achim, Geraldo, Manasse, Guilherme - Mustivar, De Lucas (L. Marinescu 82) - Walter (Alcenat 77), Albin (Ad. Mutu 66), Teixeira - Tamuz

Rezerve: Povilas, Alcenat, Mutu, Cămară, Hoban, Zicu, Marinescu

Antrenor: Răzvan Lucescu

 

BOTOŞANI: Curileac - Acsinte, D. Ivanovs, Zivkovic (Tincu 82), C. Dinu - Ghinga (Danci 73), Croitoru, Vasvari, Fulop - Carjan, Stojkov (Vertelis 46)

Rezerve: Lazăr, Danci, Dorrego, Vertelis, Puri, Bordeanu, Tincu

Antrenor: Leo Grozav

 

Arbitri: Adrian Cojocaru, Mircea Orbulet, Alexandru Vodă

Cartonaşe galbene: Albin 51/Zivkovic 70

 

„Mă bucur foarte mult în primul rând că am câştigat. Aştept momentul ăsta de mult, am revenit după o perioadă destul de grea pentru mine, s-a făcut aproape un an de zile. Am simţit o mare bucurie când am intrat pe teren, pentru că îmi place fotbalul, joc de la 7 ani, aici mă simt cel mai bine, pe teren. Le mulţumesc fanilor pentru că au fost alături de mine întotdeauna, sunt nişte suporteri adevăraţi, aşa cum merită Petrolul”, a declarat Lucian Marinescu, pentru digisport.ro, la finalul meciului.

“Am fost depăşiţi la toate capitolele. Nu mi-e ruşine să recunosc asta, am întâlnit o echipă care ne-a fost net superioară. Este un meci după care avem de învăţat.

Este vorba de diferenţă de valoare între jucătorii de la Ploieşti şi cei pe care îi avem noi. Oricum, cred că ne-am depăşit condiţia, având în vedere că majoritatea fotbaliştilor noştri provin din Liga a II-a.

A fost o înfrângere usturătoare, la fel ca şi cea pe care am suferit-o în faţa Stelei. Acum ne aşteaptă un final de campionat dificil, mai sunt cinci etape de disputat. Nu suntem pe un loc foarte bun, dar nici pe unul care să facă să ne fie frică pentru retrogradare”, a spus la digisport, după meci antrenorul oaspeţilor, Leo Grozavu.

Antrenorul oaspeţilor a dat dovadă de fair-play şi în scurta sa conferinţă de presă, după meci, declarând " Ploieştiul merită o echipă campioană ".

 

Declaraţii Răzvan Lucescu:

 

„Aduceţi-vă aminte că Petrolul-Dinamo a fost unul dintre cele mai bune meciuri din acest retur, Petrolul-Mediaş, un meci cu intensitate foarte mare, spectaculoase au fost şi partidele cu CFR şi cu Săgeata. Contează şi maniera de joc a adversarului, noi suntem în creştere evidentă. Am traversat o perioadă dificilă - am spus-o de nenumărate ori , cu accidentări, cu schimbări de jucători, fără pregătire. Am zis că timpul va vorbi în favoarea noastră. Încet-încet ne strângem, avem jucători de calitate, care încep să intre în formă.

Atitudinea jucătorilor este una corectă, privim cu maximul de atenţie fiecare joc. Nu a fost uşor azi, Botoşaniul era o echipă bine organizată, agresivă. Era important pentru noi ca la prima ocazie să marcăm gol. Nu am reuşit. Bine, după ce am înscris am căpătat un plus de încredere şi lucrurile au mers mai bine. Este o victorie meritată, dar trebuie să ne concentrăm pe meciul viitor, de la Timişoara”, a declarat Răzvan Lucescu, la finalul meciului, pentru Digi Sport.

 

„O seară perfectă, pentru echipă, pentru fani, pentru Mutu şi Marinescu. Am avut multe ocazii, am avut aceste două penalty-uri. Fantastica revenire a lui Marinescu după mai mult de 11 luni de absenţă de la o accidentare gravă. La Adi se vede că iubeşte fotbalul, că e înnebunit să fie pe teren. Laurenţiu se antrenează cu mare entuziasm, nu i-a fost uşor să revină după atâta timp.

Mi-ar fi plăcut să mai avem un penalty, să-l transforme Toto Tamuz, pentru că a avut ocazii mari, pe care le-a ratat, a obţinut un penalty, a luptat mult, ar fi meritat şi el un gol astăzi.

Ştiam că orice joc, chiar dacă-l joci foarte bine, dacă ai un moment de relaxare, se poate întoarce împotriva ta. Eram concentraţi şi voiam să menţinem acest ritm, această concentrare. Iar băieţii au făcut exact acest lucru”

 

„Noi trebuie să fim foarte atenţi, cu o determinare totală. Este o mentalitate bună cea de acum, care pune bazele pentru viitor. Sunt două echipe valoroase, cu jucători de calitate, va fi un sprint până la capăt, între două echipe foarte bune ale campionatului nostru: Steaua şi Astra.

Pe Dinamo o consider ca pe o surpriză a acestui an, a demonstrat că este o echipă foarte bine organizată, care a muncit mult, cu jucători de mare talent. Se agaţă şi ei de toate şansele, sunt doar la şase puncte, sunt aproape de cupele europene. Coroborat cu situaţia din subsolul clasamentului, putem vedea meciuri interesante în fiecare etapă”, a declarat tehnicianul Petrolului.

 

„Zicu face parte din lotul nostru, se pregăteşte şi el. Dacă azi s-a jucat bine, este şi meritul celor care nu au fost pe teren. O echipă joacă bine, dacă se antrenează bine. Ca să te antrenezi bine, trebuie să fie toţi jucătorii implicaţi şi dedicaţi”.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 18 aprilie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro