Vineri, 29 martie 2024 - 3:03:14
Echipa Ştiri Actuale
Români din toate țările, uniți-vă!


Bătălia de la Beijing: Simona Halep o va întâlni din nou pe Maria Şarapova


4 octombrie 2017

Simona Halep va încrucişa racheta cu rusoaica Maria Şarapova în turul al treilea al puternicului turneu de la Beijing, ultima mare competiţie din circuitul anual.

Românca de pe locul 2 în lume a trecut azi de slovaca Magdalena Rybarikova, care a abandonat în setul secund, după ce Simona îl câştigase pe primul cu 6-1. De cealaltă parte, Şarapova, beneficiară a unui wild-card la competiţia din capitala Chinei, a eliminat-o pe compatrioata sa, Ekaterina Makarova, după un meci de trei seturi, scor 6-4, 4-6, 6-1.

Halep şi Şarapova se vor întâlni joi, miza fiind un loc în sferturile de finală. Pentru Simona, turneul de la Beijing reprezintă încă o oportunitate de a deveni lider mondial. Pentru a o depăşi pe iberica Garbine Muguruza, constănţeanca trebuie să ajungă în finală la Beijing.

Simona Halep (26 de ani) nu a învins-o niciodată pe Maria Şarapova (30 de ani) în precedentele şapte întâlniri. Rusoaica, revenită în circuitul tenisului profesionist după o suspendare pentru dopaj, a reuşit să câştige în faţa româncei la US Open, într-o confruntare aprigă.

Românca a pierdut două finale importante cu rusoaica, la Roland Garros şi Madrid, ambele în 2014. Mai mult, rusoaica s-a impus şi într-un meci jucat la Beijing, în 2012. Complexul Şarapova, cât şi eşecurile repetate ale româncei de a câştiga un Grand Slam sau a urca pe primul loc în clasamentul mondial sunt doar câteva dintre motivele pentru care Simona Halep este etichetată tot mai des drept o ”jucătoare de pe locul 2”.

O victorie împotriva rusoaicei ar putea face minuni pentru moralul Simonei, aspectul mental al jocului fiind poate cea mai mare slăbiciune a româncei.

”Ne cunoaştem foarte bine jocul din întâlnirile trecute”, a spus Şarapova, adăugând: ”Au fost partide competitive, grele, pline de emoţii şi provocări”.

Simona Halep a făcut o analiză mai profundă a următoarei bătălii cu blonda născută în Siberia.

”Este o mare provocare, dar nimic special. Am fost aproape să o înving de multe ori. Acum e o nouă partidă. Vreau să dau totul pe teren. Mă gândesc la meciul de la US Open şi cred că ar fi trebuit să servesc mai bine atunci. Am jucat bine, dar ea a jucat incredibil. Pentru a câştiga cu Şarapova trebuie să fac lucrurile mai bine, să nu mă gândesc la rezultat, ci doar la meci. Sunt pregătită să dau totul şi să câştig. Vom vedea”, a spus campioana din România, care n-a câştigat niciodată un turneu în Asia.


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin


Din aceeaşi categorie:



















































































Ştiri Actuale on Linkedin
Ştiri Actuale on Twitter
 on Google Plus
Ştiri Actuale on Facebook



































ISSN–L 2344 – 3006, ISSN 2344 – 3006
Actualizat la 29 martie 2024
Autentificare
stiriactuale.ro